11. 4. - 5. 6. 2008

5. 6. 2008
Video - naše Agnes už štěká!
Agneska byla takové klidné štěně, které se hlasově vůbec neprojevovalo, ani při tetování oušek nehlesla. Měli jsme trochu strach, aby nebyla němá. Agneska ale svůj hlásek objevila. Ne, že by to byl zrovna ten hluboký štěkot hodný honiče, ale pár vzácných a legračních pokusů jsme zaznamenali na videu.

4. 6. 2008
Přišel mi dopis z Krušných hor s fotkami Agátky. Mám velkou radost a přidávám fotky do Agátiny galerie.

3. 6. 2008
O víkendu jsme byli u známých na chalupě u Pelhřimova. Naše honičky si tam užily velké zahrady, i přilehlé louky a večer ještě byly velmi společenské. Největší zájem však měly přeci jen o grilování. V neděli se s námi účastnily výletu na Křemešník.
Další fotky z výletu v galerii Dorotka a Agneska - Výlety.

26. 5. 2008
Dorotka začíná být zase v kondici. Bříško po štěňatech se jí pěkně zatahuje, a hlavně po té srážce s autem je zcela bez následků. Naštěstí všechno dobře dopadlo. S Agneskou pěkně řádí a vrací se s ní do štěněčích let. Pozoruji, jak Agnes roste a sleduji i ostatní naše štěňátka. Někteří už vyrostli do výšky, jiní ještě tolik ne, každé roste trochu jinak, ale všechny vypadají krásně.
S naší Agneskou zkoušíme výstavní postoj. Je vidět, že z ní roste statná fenečka, má silnou kostru, hluboký hrudník, velmi výrazné předhrudí, perfektní hřbetní linni, výborně úhlené zadní končetiny, na hlavě jí už ubývají vrásky, protahuje se, ukazuje se lehký ušlechtilý klabonos a předlouhá ušiska. Doufám, že nyní poroste do výšky, je ještě trochu nižší.
Přidáváme nové fotky Arona z výletu.
Agnes ve výstavním postoji
Aron na výletě
Aronek

Agneska s Dorotkou

16. 5. 2008
Dorotka začala trénovat po mateřské agility a běhat se mnou na kole. Má ale po štěňatech pět kilo nadváhu, a tak jsem jí upravila i krmnou dávku. Těšila jsem se na chalupu, jak si užijeme pohybu, ale čekal nás tam šok. Dorotka, která si hrála u sousedů se psy, vběhla od nich rovnou pod auto. Řidič jel velmi rychle z hospody naší ulicí, kde je průjezd zakázán a vždy si tam hrají děti. Na ten zvuk nikdy nezapomenu, úder a skřípění brzd. Letěla vzduchem několik metrů a zůstala ležet v křeči, škubající se, pod hlavou louži krve. Poté, co mě odtrhli od řidiče, kterého bych jinak asi zabila, jsme se rozjeli do veterinární nemocnice v Českém Brodě. Dostala kapačky a brzy se zklidnila, již za dvě hodiny se postavila na nohy a ani nekulhala. Nemá žádné vnitřní zranění, jen pár oděrek, prokouslý jazyk a tlamu. Dva dny trochu zvracela, měla otřes mozku. Nyní má klidový režim, jsem šťastná, že je už úplně vpořádku.
Agneska s námi jela na výlet na hrad Lichnice, zatímco Dorotka pospávala na zahradě, kde zůstala s babičkou a dědou. Agnes už dceru pěkně poslouchá. Viktorce bude patnáct a je ve věku, kdy jsem i já cvičila svého prvního psa. Nafotila jsem něco z jejího výcviku a přidala novou rubriku ,,Výcvik štěněte". Bude to takový aktuální seriál o výcviku a výchově bernského honiče.
Přidali jsme nové krásné fotky Audrey, které říká panička také Dorotka, a musím přiznat, jakoby naší Dorotce z oka vypadla.
V rubrice a galerii ,,Agility" naleznete úžasné profi fotky Dorotky z tréninku agilit 27. 4. (hacko.kdekoliv.cz)
Výměna názorů na cvičáku skončila báječnou honičkou

Agnes na Lichnici

Audrey

2. 5. 2008
Všem štěňátkům jsme poslala doporučeně průkazy původu a přeji jim, aby si užívali procházek a sluníčka, jako Dorotka s Agneskou. Přidávám pár fotek z včerejšího výletu v Hostivaři a čerstvá fota Aronka a Argouška.
Dorotka s Agneskou
Agnes pod rozkvetlým stromem
Honičky mezi pampeliškami
Čmuchající Aronek
Aron
Argo v běhu
Argoušek

29. 4. 2008
Sláva, zrovna mi volali, konečně přišla schválená chovatelská stanice Lady Dorotte z Belgie. Hned zítra ji na ČMKU osobně vyzvednu a nechám na počkání vypsat PP. Všem štěňátkům je pak doporučeně pošlu.
Atrey se už přihlásil na výstavu a jsem ráda, že mu PP nebude chybět. Přejeme Atrýskovi, ať svou první výstavu ve štěňátkách úspěšně zvládne! Nové fotky Atrýska s tatínkem Edou...


27. 4. 2008
Dnes jsme byli na prvním velkém jarním výletě v Posázaví. Naši honiči si výlet opravdu užili a Dorotka večer ještě vyzkoušela na cvičáku agility, jestli po mateřské nic nezapomněla. Běhala skvěle, jen zpočátku shodila pár tyček, neodhadla, jak jsou vysoko. Myslím, že bude brzy zase ve formě.
Přidáváme pár fotek z našeho výletu a Alberta.
Agneska prvně v lese
S maminkou
U přívozu
Rychlá jako blesk
Nakonec se jen nesla
Abertík
26. 4. 2008
Ve čtvrtek 24. 4. Agneska poprvé navštívila veterináře. Kousek šla i na vodítku, moc jí to ještě nejde. Dostala injekci a ani o tom nevěděla. Mamince Dorotce ostříhali drápky, protože jí během březosti a pěče o štěňátka pořádně narostly. Děkujeme všem páníčkům štěňátek za nové fotky a také zprávy o jejich naočkování. Bohužel se nové fotky v galerii ještě neaktivovaly, tak je zkusíme dát alespoň do aktualit.
Lovec Atrey
Bertíček
Adélka a Amálka
Amálka a Adélka
Agnes s maminkou
20. 4. 2008
Přesto, že nám někdo zcela vymazal stránky, podařilo se nám je znovu obnovit.
Moc děkujeme majitelům Audrey, Amálky a Adélky, Alberta, Arga, Arona a Atreye za milé dopisy a fotky z nových domovů. Štěňátka jsou čím dál hezčí a šikovnější.

Krteček Audrey

Amálka

Adélka

Pomocníček Bertík

Argoušek

Aronek
Naše Agnes na své první procházce
Naše holčičky

11. 4. 2008
Včera nás opustil Aronek, odjel se svými páníčky do Brna. Dorotka ho dlouho hledala a Agneska je dnes také nějaká smutná, dokonce jedla jen třikrát a stále spí. Byla dvakrát na zahrádce a musí se naučit hrát si sama.
Mám velkou radost, že se všem štěňátkům u nových majitelů daří dobře a moc děkuji za všechny poslané fotečky štěňátek v nových domovech.
Audrey v novém domově
Audrey s novou kamarádkou Barunkou
Atrey s tatínkem
Velký Eda, malý Eda
Albert v novém domově
Bertíček s Terezkou
Aronek v nové rodině
Aron s Agnes ještě pohromadě
Úsměv!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Máme štěňátka bernského honiče - vrh G

Diana Lady Dorotte a její výstavní úspěchy