22. 6. - 31. 8. 2008

31. 8. 2008
Z mezinárodní výstavy v Mladé Boleslavi jsme se šťastně vrátily se dvěma poháry a medailí. Dorotka získala V1, CAC, CACIB a BOB a dcera Agnes VN 1 ve třídě dorostu, což je v této třídě nejlepší hodnocení.
Dorotka se tímto stává Interšampionkou. (K tomuto titulu je potřeba mít CACIBy ze dvou různých zemí a CACTové barvářské zkoušky honičů. Od prvního k poslednímu CACIBu musí uplynout rok a jeden den. Dorotce však chyběl jeden jediný den, i když CACIBů má dost.) Dorotka je tedy konečně Interšampionkou a to i přesto, že je půl roku po devíti štěňatech, ale stále v perfektní kondici.
Na výstavě byla konkurence devíti přihlášených psů, což je u tak málopočetného plemene hodně. O to víc si jejího vítězství cením. Sešla se tam pěkná smečka ušatých strakáčů a byl na ně velmi hezký pohled. Přijela nám fandit i majitelka Audrey, štěňátka od nás, s celou rodinou a další bernskou honičkou Barunkou. Škoda, že obě fenečky také nevystavili. Audrey roste opravdu do krásy, ale už příští sobotu ji čeká výstavní premiéra na klubovce, stejně jako naše ostatní štěňátka. Na všechny naše ušaté dětičky se moc těším v Litomyšli.
Více z výstavy na rajčeti.
Dorotka ve výstavním postoji
Dorotka v pohybu
Agneska ve výstavním postoji
Agneska v pohybu
Panu rozhodčímu Dostálovi se líbilo Agnesino předhrudí
Kandidáti na BOBa
Vítězka Dorotka V1, CAC, CACIB, BOB
Dorotka a Agneska v Mladé Boleslavi
27. 8. 2008
Škola volá, jsme z chaloupky zpátky doma v Praze. Naše honičky si léto užily. Dorotka hned po agility táboře se pustila do hrárání. Pak s námi jela ke známým s tibetským teriérem do Brna, kam pravidelně v tuto dobu jezdíme na Bienále grafického designu. A tak háravá Dorotka popletla hlavu tentokrát psům brněnským. Také jsme navštívili naše štěně Arona, který je nejen moc krásný, ale také úžasně poslušný. Zbytek prázdnin jsme strávili na chalupě hlídáním štěněte fenky manchester teriéra mé kamarádky. Agneska byla nadšená, i když jejímu teriérskému temperamentu nemohla stačit. Honičky venku také trénovaly výstavní postoj a předvedení, i když šikulka Dorotka to nepotřebuje a zlobidlo Agneska si stejně dělá, co chce, ale příprava být musí. V sobotu nás čeká mezinárodní výstava v Mladé Boleslavi.
Aronek
Maminka s dětmi
Aron ve výstavním postoji
V Brně s tibeťákem
Khanpa, Agnes a Dorotka
Dora, Agnes, Angee
Agnes s basetkou Annie
Návštěvě hurá na hlavu!
Diváci
Dorotka ve výstavním postoji
Pokus o výstavní postoj Agnesky

29. 7. 2008
Tak už jsme se vrátili z dovolené s pejsky. Počasí se moc nevyvedlo, ale psům to bylo jedno, naopak byli aktivnější a na parkuru byla Dorotka rychlejší. Agneska byla na agility taky šikulka, jen je nyní pro ni větší motivace ta fůra pejsků na hraní než panička Viktorka, překážky a pamlsky.
Jezdili jsme na kolech, navštívili hrad Helfenburg, zříceninu Osule, zámek Kratochvíle a taky si prošli České Budějovice, kde v galerii Hrozen vystavovala obrazy moje kamarádka a tak jsme se všichni zase jednou sešli a poseděli.
Na cestu domů se nám udělalo krásně a tak jsme jeli ještě na výlet na krásný hrad Choustník. Pod ním jsme v Plané navštívli naše štěňátko Alberta. Druhý den jsme jeli na prima návštěvu do Duchcova za naší ,,malou" Audrey. Obě štěňátka jsou moc krásná, Albert je o trochu nižší než Agnes a Audrey zase o hodně vyšší. A včera nás přijela navštívit pražská štěňátka Amálka a Adélka, které jsou nohatější, hubenější a jsou stále v pohybu. Elegance a dlouhé uši jim rozhodně nechybí. Je zajímavé, jak každé štěně roste svým tempem, i když myslím, že v roce budou všechna vyrovnaná, jako když byla maličká.
Na hradě Helfenburg
Zřícenina Osule
Dorotka na Kratochvíli
Dorotka na parkuru
Agneska na parkuru
Hrad Choustník
Albert s Dorotkou
Na návštěvě u Bertíka
Agnes a Audrey
Audrey
Agnes dole, Audrey nahoře, Barunka vpravo, Dorotka vzadu
Zleva: Adélka, Amálka, Dorotka, Agnes
U nás
Tři sestry
(Více fotek v galerii: Dorotka a Agnes - Výlety, Štěňata - Albert, Audrey, Amélie, Adéla)
14. 7. 2008
Naše honičky si užívaly léto na chalupě. V Agnesce se rozvinuly lovecké pudy a na teplé stopě už pěkně hlásí. Dorotka zase se mnou lítá podél kola a objevujeme spolu další cyklotrasy, které nám tady v Polabí nově vybudovali. Tak se Dorotce podařilo shodit poslední kilo navíc a také bříško se jí již dokonale stáhlo. Je to zase kráska jako dřív. Tak jsem neodolala a přihlásila ji i s Agneskou na mezinárodní výstavu do Mladé Boleslavi, která je ještě před klubovkou. Zatím ale nevím, jak bude Dorotka po štěňatech hárat, ale jak ji znám, určitě se s tím trefí na ty výstavy. Přidávám pár fotek z našich pejskařských prázdninových výletů, které sem postupně ještě přibydou během zítřka, a nové fotky Audrey a Alberta, ze kterých jsou už velcí psi, a video s hlubokým štěkotem Amálky, které najdete na tomto odkazu.
Dorotka opět ve formě

Agnes a Dorotka ve skanzenu
V Kouřimi
Dorotka a Agnes u holubníku
Audrey se vozí v bazénu
Audrey na lehátku
Albert
Pokus o výstavní postoj Bertíka


22. 6. 2008
Včera jsme se se svými honičkami rozjeli na závody agilit do Plzně. Doufala jsem, že bude alespoň pod mrakem, ale marně. Slunce pražilo a ve třiceti stupních se opravdu moc běhat nedalo. Přesto jsem se s Dorotkou pokusila o tři běhy, viz. dcera něco zachytila na video...

V tomhle vedru se chtělo závodit snad jen nezdolným borderkám, které běží ať se děje cokoliv. Jedna přerazila tyč v půli a stejně doběhla celý parkur. Jiná si zranila nohu na kladině a tryskem doběhla po třech. Dorotka ležela ve stínu a na start šla dost otráveně, přesto v prvním běhu byla osmá, ale o rychlosti se moc mluvit nedalo. Ve druhém běhu se nám povedlo disknout se, kvůli předčasnému vyběhnutí na první překážku a vcelku povedený běh se nám bohužel nepočítal. Na třetí běh - jumping jsem už moc síly neměla a trochu jsem ho Dorotce pokazila já (tři chyby). Nevadí, byl to stejně pro nás obě obdivuhodný sportovní výkon a dobrá zkušenost. Pro Agnesku to byla první kynologická akce, které se zúčastnila jen jako divák a moc se jí mezi pejsky líbilo. (Fotky mé dcery ze závodů najdete zde.)
Už se těšíme na prázdninový agility tábor, v srpnu plánujeme MVP Mladá Boleslav a v září klubovou výstavu v Litomyšli, a to všechno už i s Agneskou.
Agnes a Dorotka na závodech

V sobotu 21. června proběhla v Náměšti na Hané speciální výstava švýcarských honičů, které se poprvé zúčastnilo i naše štěňátko Atrey Lady Dorotte. Ve třídě štěňat obdržel to nejlepší ohodnocení - velmi nadějný! Byl také prý obdivován pro své velmi dlouhé uši. Jeho tatínek Edward opět zvítězil (CAC, BOB, Vítěz speciální výstavy). Oběma moc gratulujeme!
(Fotky jsou z Edových a Atrýskových stránek - edatrey.estranky.cz, více v galerii)
Atrey - speciální výstava - velmi nadějný
Jelikož jsme měli přes dva týdny nefunkční počítač, vkládáme teprve teď fotky štěňátek Amálky a Adélky, ze kterých už jsou velké slečny.
zleva Amálka a Adélka
Více fotek v galerii Štěňata - Amélie, Adéla.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Máme štěňátka bernského honiče - vrh G

Diana Lady Dorotte a její výstavní úspěchy