Výcvik štěněte od šesti do patnácti měsíců (věk školního dítěte)

Od šesti do devíti měsíců je věk psa srovnatelný s mladším školním dítětem. Věk od devíti do dvanácti měsíců se dá přirovnat ke školnímu věku starších dětí. Od dvanácti do patnácti měsíců je u psa věk asi dospívající mládeže.
Štěně si můžete cvičit sami a připravit ho třeba i k loveckým zkouškám, které lze složit už ve věku dvanácti měsíců. S loveckým výcvikem bernského honiče vám poradí naše šikovná výcvikářka klubu Olga Vaňková, která také pro vás připravuje výcvikové dny. Na nich si můžete vyzkoušet vše, co vás čeká na zkouškách BZH nanečisto. Pokud se loveckému výcviku nechcete věnovat, ale sami si s výchovou a výcvikem nevíte rady, doporučuji navštívit kynologické cvičiště. Zde se můžete přihlásit na výcvik základní poslušnosti, který je vhodný pro každé plemeno. Naučíte se tady, jak správně zacházet se psem a jak ho motivovat. Pejsek se naučí základní cviky a s vychovaným a vycvičeným pejskem vás čeká bezproblémové soužití.
Po zvládnutí základní poslušnosti můžete zkusit další výcvik, např. agility, obedience, dog dancing. S honičem lze běhat třeba coursing a může vás doprovázet podél kola či kolečkových bruslí. Nedoporučuji flyball nebo frisbee, protože honiči zrovna rádi neaportují.
Agneska se na cvičáku naučila...
... základní postoj...

... povel ,,sedni"...

... chůzi u nohy...

... otočku...

... chůzi u nohy mezi překážkami...

... povel ,,lehni (down)"...

... odložení, povel ,,zůstaň".

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Máme štěňátka bernského honiče - vrh G

Diana Lady Dorotte a její výstavní úspěchy