29. 6. - 7. 8. 2009


7. 8. 2009
Po roce čekání se Dorotka dočkala diplomu FCI z Belgie a je už oficiálně Interchampionkou.

Štěňátka z vrhu B rostou do krásy. Včera jsme se potěšili ušatou Beneátkou, která už je skoro stejně velká jako její o rok starší sestra Agnes. Přidáváme také naše fotky z návštěvy Barbary a děkujeme za zaslané fotky Bibiany a Bondyho. Více nových fotek těchto čtyř štěňátek si můžete prohlédnout v galerii štěňat. Moc také děkujeme za zprávy a e-maily všem majitelům.
Od nejmenší po největší: Beneátka, Agnes, Dorotka

Beneátka

Beneátka

Barbara

Barbara

Bibinka na vodě s vestičkou

Bibiana

Bondy

Bondy




3. 8. 2009
Vrátili jsme se z agility tábora v Českých Budějovicích. Počasí bylo nádherné, takže i stanování bylo fajn. Všude plno pejsků, ráno a večer trénink, Dorotka běhala se mnou v závodnících, Agnes s dcerou v začátečnících. Přes den jsme s honičkami jezdili na kolech, takže pohybu bylo dost. Na závěr jsme zaběhly i tři závody. Agneska překvapila, protože v jumpingu se umístila na skvělém druhém místě.
Na nedaleké chalupě jsme navštívili naše velká štěňata Amálku a Adélku. Po cestě z Budějovic v Plané nad Lužnicí jsme navštívili také Alberta.
Fotky z Budějovic, Českého Krumlova a z návštěv na rajčeti: http://vikagnes.rajce.idnes.cz/
Dorotka na parkuru

Agnes na parkuru

Dorotka a Agnes na kole

V Českém Krumlově na výletě

U Amálky a Adélky na návštěvě, zleva: Dorotka, Adélka, Amálka, Agnes

U Bertíka na návštěvě, zleva: Dorotka, Agnes, Albert




19. 7. 2009
Prázdniny jsou v plném proudu, ale my jsme se museli z chalupy kvůli synově horečce vrátit domů. (Pár fotek z chalupy zde). Protože dcera měla brigádu, s oběma honičkama jsem jezdila na výlety na kole sama. Naběhají toho opravdu hodně, obě vedu na vodítku na levé straně, Dorotku u kola a Agnes na kraji. Agneska je moc nadšená a běží rychleji než Dorotka, i když je menší, má delší krok. Když Dorotka již cválá, Agnes ještě kluše. Včera byl také její dlouhý krok náležitě oceněn na národní výstavě v Mladé Boleslavi. Přihlášeno bylo šest bernských honičů a posuzoval Ing. Václav Vlasák, který kladl velký důraz na předvedení v pohybu. Nechal nás všechny opravdu velmi dlouho běhat a v pohybu nám napsal i tento krásný posudek: Elegantní fena s trochu horší prezentací při kontrole chrupu, chrup úplný, skus nůžkový, typická hlava, správná spodní i horní linie, správné zaúhlení končetin a výborná mechanika pohybu.
Agnes Lady Dorotte se sešla v mezitřídě se sestrou Audrey a obdržela hodnocení výborná 1, titul CAC jí pan rozhodčí neudělil pouze proto, že se zpočátku poněkud vzpouzela při prohlídce zubů. Krásná Audrey Lady Dorotte získala překvapivě ocenění výborná 2 za sestrou Agneskou. Jejich bráška Atrey Lady Dorotte v pracovní třídě byl oceněn známkou výborný 1, CAC, Národní vítěz.
Na výstavě nás doprovázela maminka Dorotka, která se ráda opět shledala se svými velkými štěňaty. Počasí bylo příšerné, během posuzování jen chvilku nepršelo, jinak ale silný déšť vydržel celý den a tak jsme se domů vrátlili úplně promočení. Fotky z výstavy na rajčeti: http://vikagnes.rajce.idnes.cz/Narodni_vystava_psu_v_Mlade_Boleslavi_18._7._2009/
Agneska a Dorotka na chalupě

Cyklistická přestávka

Agnes na výstavě v MB - výborná 1

Audrey - výborná 2

Atrey - výborný 1, CAC, Národní vítěz

Audrey, Dorotka, Agnes

Atrey, Agnes a Dorotka schovaní před deštěm


V rodině nám vyrůstá další chovatel. Náš prvňáček Štěpánek si za své krásné vysvědčení vybral živý dárek. Je to tříbarevná myška stejně vybarvená jako naši honiči. Přál si rovnou pár, aby měli mladé, což jsem nechtěla, ale sen se mu záhy vyplnil. Myšce se totiž po pár dnech narodilo deset dětiček. Štěpánek je nadšený, prý je to vrh A jeho bernských myšek. Pokud byste měli zájem o malou myšku pro radost, ozvěte se. Zatím jsou sice ještě holé a slepé, ale fotky dokumentující jejich růst si můžete prohlédnout také na rajčeti: http://vikagnes.rajce.idnes.cz/Mysky/

Děkuji za zprávy, fotky a návštevy majitelům štěňátek z vrhu B. V nejbižší době přidáme fotky.




10. 7. 2009
Zatímco naše honičky byly na výletě v Chlumu u Hradce Králové, Atrey Lady Dorotte vyhrál na národní výstavě v Polsku V1, CWC, Nejlepší pes, BOB. Blahopřejeme!
Dámy v dobových kostýmech si půjčily Dorotku a Agnesku na focení

Rekonstukce bitvy u Hradce Králové 1866


Atrýsek v Polsku



2. 7. 2009
Přeji krásné léto s pejsky, hodně sluníčka, her v trávě, výletů a také úspěchů při výcviku! My nyní odjíždíme na prázdniny s dětmi, honičkami (ale i se želvou, pruhovanou myškou a chameleonem) na chalupu. Tam Dorotku i Agnesku čekají pořádné probíhačky s kolem o závod po polabských cyklostezkách. Také se těším na prázdninová setkání s některými našimi štěňátky a koncem července na intenzivní trénink na agility táboře v Českých Budějovicích. Na konci srpna se ještě chystáme s honičkami k moři.
K počítači se během prázdnin asi dostaneme málo a tak se aktuality trochu odmlčí. Bohužel nám někdo opakovaně ničí naše stránky, tak omluvte některé rozostřené fotky, je to hodně práce navíc, ale dáváme to postupně zase dopořádku.
Z našich štěňátek od písmene B rostou krásní nohatí honiči, kteří již váží od 7,5 do 11kg. Moc děkuju za zprávy, fotky i dopisy všem majitelům štěňat, je to strašně krásný pocit, vědět, že se ušáčkům dobře daří. S dovolením paničky přidávám úryvek z dopisu o malé Bereničce aneb kdo je to honička:
,,Berenika 11. týden. Za těch pár týdnů, co je u nás se z ní stala velká honička. A to doslova. Venku honí co vidí, větve v keřích, vzrostlé stromy, papíry, kolemjdoucí, malé i velké pejsky. Honí nás za roh, jestli není na dvorku Dorotka s Agneskou. Doma honí mě, abych rychle (a dobře!) vařila, šla si hrát, házela jí plyšáka, rychle dělá loužičky, protože pak přijde mop a ten se dá taky báječně honit, honí nás zachrańovat všechny naše boty. Telefonní kabel se taky výborně honil, ale měl malou šanci přežít. Honí obě holky, aby chodily brzo domů a mohla si užívat i s nima. Zkrátka pravá honička. Taky vyrostla tak, že už skoro bez pomoci se vysouká na svůj (dříve manželův) oblíbený gauč, kde se dá dělat spousta alotrií a taky se na něm pěkně spí a odpočívá. Protože pak zase huráá do dalšího zkoumání toho nového co svět nabízí..."
Berenika

Bond

Beneátka

Bondy

Barbara


Nové fotky v galerii štěňat a všechny honící honičky a honiče zdraví CHS. Lady Dorotte




29. 6. 2009
Tentokrát se musím zmínit o excelentním úspěchu tří Dorotčiných štěňat z vrhu A. V sobotu 27. 6. se konala v Brně mezinárodní výstava psů, kde švýcarské honiče posuzoval portugalský rozhodčí pan Jose Homem de Mello. Moc mě zajímalo, jak se můj odchov bude panu rozhodčímu líbit, protože je o něm známo, že je náročný. Posuzoval prý opravdu pečlivě, psy celé prohmatával, i páteř, obratel po obratli až do špičky ocásku, a kladl důraz i na nasazení a délku uší, s pejsky to ale uměl a dokázal si získat důvěru každého. A jak dopadli?
Slovenský JCH. Aron Lady Dorotte - V1, CAJC, Nejlepší mladý (již brzy se stane i českým JCH).
Český JCH. Atrey Lady Dorotte - V1, CAC, CACIB
Česká JCH. Audrey Lady Dorotte - V1, CAC, CACIB, BOB
Všem moc gratulujeme!
Vítězové tříd (zleva): Aron Lady Dorotte, Atrey Lady Dorotte, Brenda Haniččina zahrádka

Vítězky tříd (zleva): Audrey Lady Dorotte, Czudla Stříbrný permoník, Agatha z Moravských hájů

Audrey při posuzování

O BOBa nastoupili (zleva): Aron, Atrey, Brenda, Audrey

Aron Lady Dorotte - výborný 1, CAJC, Nejlepší mladý

Atrey Lady Dorotte - výborný 1, CAC, CACIB

Audrey Lady Dorotte - výborná 1, CAC, CACIB, BOB (vítězka plemene)


Moc děkuji také za krásné dopisy a fotky majitelům štěňátek od písmene B. Příště si můžete na mých stránkách prohlédnout, jak krásně povyrostla.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Máme štěňátka bernského honiče - vrh G

Diana Lady Dorotte a její výstavní úspěchy