30. 8. - 8. 11. 2009


7. - 8. listopadu 2009 se v Praze konala mezinárodní výstava psů a přihlášeno jich bylo 4277. Včera bylo posouzeno 11 bernských honičů a 1 švycký. Tentokrát jsem přihlásila i maminku Dorotku do třídy šampionů, která se tu sešla se svými osmi štěňátky, z toho sedm jich bylo přihlášených. Švycarští honiči přišli v kruhu č. 24 na řadu až jako poslední a tak jsme si dlouhé pětihodinové čekání krátili vycházkami i mimo areál výstaviště. Na louce v Letňanech se všichni proběhli a pořídili jsme pár skupinových fotek. Odpoledne je pak posuzoval pan rozhodčí MVDr. Vladimír Piskay, který byl při posuzování velmi důkladný. Nejprve posoudil půlroční štěňátka Lady Dorotte: Bondyho, Beneátku, Barbaru a Bereniku a všichni obdrželi nejlepší hodnocení ve třídě dorostu - velmi nadějný. Starší štěňata Lady Dorotte si vedla také skvěle, v mezitřídě se sešly sestry Audrey - V1, CAC a Adéla - V2, res. CAC a třídu otevřenou vyhrála Amélie Lady Dorotte - V1, CAC. Ve třídě šampionů nastoupila jejich maminka Dorotte Lady Alison, obdržela vítěze třídy CAC a tak se v kruhu sešla s dcerami, vítězkami tříd Amálkou a Audrey v boji o CACIB. Vítěze plemene BOB a CACIB získala Dorotka a res. CACIB dcera Audrey Lady Dorotte. Panu rozhodčímu se Dorotka líbila v kostře a v pohybu i přesto, že měla zrovna falešnou březost a struky plné mléka. Pan rozhodčí mi pogratuloval k velmi kvalitnímu chovnému materiálu, když se dozvěděl, že v kruhu s matkou jsou její dcery. Pochválil všechna její krásná štěňata, která mají výstavní kariéru ještě před sebou.
Dorotka se potom ve finále pěkně prezentovala mezi vítězi VI. skupiny FCI a štěňata CHS Lady Dorotte - Amálka, Adélka, Barbara a Beneátka - se předvedla v soutěži chovatelských skupin. Byl to pro mě opravdu krásný výstavní a chovatelský zážitek.
Dorotte Lady Alison - V1, CAC, CACIB, BOB

Audrey Lady Dorotte - V1, CAC, res. CACIB

Amélie Lady Dorotte - V1, CAC

Adéla Lady Dorotte - V2, res. CAC

Beneátka Lady Dorotte - Velmi nadějná 1

Barbara Lady Dorotte - Velmi nadějná 2

Berenika Lady Dorotte - Velmi nadějná 3

Bondy Lady Dorotte - Velmi nadějný 1

Rodinka (zleva): Bondy Lady Dorotte, Beneátka Lady Dorotte, Barbara Lady Dorotte a Dorotte Lady Alison

Bráškové Bruno a Bondy Lady Dorotte

Bruno, Dorotka, Bondy a Berenika

Více fotek všech zúčastněných na rajčeti: http://vikagnes.rajce.idnes.cz/Mezinarodni_vystava_psu_v_Praze_7._11._2009/ a v galerii štěňat.



24. 10. 2009
Chladný a deštivý podzim už je tu a naše holky, Dorotka s Agneskou, zimu zrovna nemusí. Nejraději leží v teple na gauči a procházky se stávají kratšími, ale vydatnějšími díky dennímu běhu podél kola. Na agility se díky počasí dostanou také málo.
Minulou sobotu 17. 10. nám udělal radost úspěšný Dorotčin synek Aron Lady Dorotte, který na národní výstavě v Brně získal V1, CAC, Národní vítěz, BOB, BIG 2. místo VI. skupiny FCI. Moc gratulujeme!!!
JCh Ch Aron Lady Dorotte

Aron - 2. místo BIG v VI. skupině FCI



SVĚTOVÁ VÝSTAVA PSŮ 8. - 11. října 2009

Světová výstava se tentokrát konala v Bratislavě a během čtyř dnů na ni bylo přihlášeno přes 21 tisíc psů všech plemen. VI. skupina FCI - honiči a barváři se posuzovali v pátek 9. 10. spolu se III. skupinou teriérů a X. skupinou chrtů.
Pořádání tak obrovské výstavy nebylo jistě jednoduché. Parkování bylo ale zorganizováno skvěle, dokonce veterinární kontrola proběhla rychle okýnkem auta. Horší to bylo uvnitř, zjistila jsem, že moje přihlášená chovatelská skupina není v katalogu a zdaleka jsem nebyla jediná... Tlačenice nespokojených zahraničních vystavovatelů ve výstavní kanceláři, kteří nenašli své přihlášené psy v katalogu byla velká a trvalo dlouho, než se vše vyřešilo. Dojem z výstavy kazilo také velké množství psích exkrementů, které byly úplně všude. Např. v Polsku byl úklid na výstavě perfektní, na každém rohu stáli připravení brigádníci ve vestičkách s kbelíkem a lopatkou, ale tady jsem bohužel od úklidu nezahlédla nikoho, nebo jich bylo velmi málo., a tak se pohyb po výstavišti stával nebezpečným slalomem.
Asi všechny nás trochu mrzelo posuzování bernských honičů a dalších hladkosrstých psů venku jen pod stříškou, protože byla zima, pršelo a honiči se tu třásli při čekání chladem, když většina psů byla ve vytápěných halách.
Já jsem se přijela s dcerou jen potěšit se štěňaty a za svezení děkuji Janě, majitelce Barbary Lady Dorotte. Maminku štěňátek Dorotku jsem do třídy šampionů bohužel nepřihlásila, v době podávání přihlášek byla po druhých štěňátech a netušila jsem, že zase bude tak brzy v kondici. Přihlásila jsem si ale chovatelskou skupinu Lady Dorotte, tam se může přihlásit tři až pět štěňat ze dvou vrhů minimálně po dvou různých rodičích (v mém případě otců), což se mi na světové výstavě povedlo a prezentovala jsem plemeno bernského honiče mezi více jak šedesáti chovatelskými skupinami. Bylo zde přihlášeno sedm našich štěňat z celkového počtu šestnácti bernských honičů. Mimo ,,našeho" slovenského Bonda Lady Dorotte tu ze zahraničních vystavovatelů nebyl nikdo, což byla škoda.
Portugalský rozhodčí pan Luís Catalan zde posoudil asi polovinu našich známých berňáků z poslední klubové výstavy. Dorotčina štěňátka si vedla skvěle. Titul CACIB - Světový vítěz byl udělen staršímu psovi a feně ze třídy šampionů, hned druhý za Světovým vítězem BOB se umístil Aron Lady Dorotte a získal res. CACIB a splnil podmínky pro zadání titulu Slovenský šampion. Druhá za světovou vítězkou skončila a res. CACIB získala Adéla Lady Dorotte. Ani ostatní štěňata si nevedla špatně a žádné neodešlo ze světové výstavy bez nejlepší známky výborná a vítěze třídy CAC či res. CAC. Malá štěňátka si odnesla kokardy za velmi nadějného nikoli štěněte ale již dorostence, v den výstavy totiž štěňata z vrhu B zrovna oslavila své půlroční narozeniny a tak se tu prvně posuzovala ve třídě dorostu, která je od šesti do devíti měsíců.
Fotky štěňat s výsledky níže...
(třída dorostu) Barbara Lady Dorotte - velmi nadějná 1

(třída dorostu) Barbara Lady Dorotte - velmi nadějná 1

Amélie Lady Dorotte - výborná 1, CAC a Adéla Lady Dorotte - výborná 1, CAC, res. CACIB

(mezitřída) Adéla Lady Dorotte - výborná 1, CAC, res. CACIB a Audrey Lady Dorotte - výborná 2, res. CAC

(třída otevřená) Amélie Lady Dorotte (vlevo) - výborná 1, CAC

(třída dorostu) Bond Lady Dorotte - velmi nadějný 2

(třída dorostu) Bond Lady Dorotte (vpravo) - velmi nadějný 2

(mezitřída) Aron Lady Dorotte - výborný 1, CAC, res. CACIB, Slovenský šampion

(mezitřída) Aron Lady Dorotte - výborný 1, CAC, res. CACIB, Slovenský šampion

(třída otevřená) Atrey Lady Dorotte - výborný 1, CAC, Slovenský šampion

(třída otevřená) Atrey Lady Dorotte - výborný 1, CAC, Slovenský šampion

Chovatelská skupina Lady Dorotte


Fotky všech bernských honičů ze světové výstavy v Bratislavě zde: http://vikagnes.rajce.idnes.cz/Svetova_vystava_psu_v_Bratislave_9._10._2009/





8. 10. 2009
Blahopřejeme Atreyovi Lady Dorotte, který byl velmi úspěšný hned na dvou mezinárodních výstavách - v Polsku a v Maďarsku. Na obou totiž získal titul vítěz plemene BOB!
27. 9. 2009 MVP Wroclaw, Polsko - V1, CWC, CACIB, Nejlepší pes, BOB
2. 10. 2009 MVP Komárom, Maďarsko - V1, CAC, CACIB, BOB
Atrey, MVP Komárom





5. 10. 2009
Dne 26. 9. se konalo již druhé setkání švýcarských honičů. Byly tři dny volna a hodně lidí nemohlo přijet, přesto ale na psí louku v Hostivaři dorazila opravdu pěkná smečka patnácti honičů (čtrnáct bernských a jeden švycký). Počasí bylo nádherné a honiči se tu krásně proháněli. Někteří se drželi na dohled, jiní vůbec ne, ale všichni se k nám průběžně vraceli a zase odbíhali. Protože jsem měla čerstvé spárky uloveného divočáka od majitele ,,naší" Beneátky, vyzkoušeli jsme s honiči i stopu. Někteří mladí psi se seznámili s pachem černé zvěře poprvé a je potěšující, že o krátkou taženou stopu měli zájem všichni. Vyzkoušelo si ji deset mladých honičů. Pěknou práci předvedla lovecky vedená Dorothea z Haniččiny zahrádky. I když většina majitelů (nemyslivců) berňáka na zkoušky připravovat nebude, nebyl by to pro ně jistě problém. Vlohy mají vrozené úplně všichni! (Možná by bylo vhodné se zamyslet, jestli povinnost složení zkoušek u psů tohoto málopočetného plemene je opravdu nutné, když chovných psů je tak málo. Stále více lidí si pořizuje švýcarské honiče především jako skvělé společníky, které na výstavě ale rádi předvedou).
V podzimní Hostivaři to strakaté smečce moc slušelo, všichni si užili volného pohybu a protože nám stále svítilo sluníčko, většina se nás tu zdržela až do večera.
Každý si tentokrát ze setkání odnesl vypsaný pamětní list a samolepku. Už se těším nashledanou zase někdy příště s našimi milovanými honiči a jejich milými majiteli.
Berenika a Bibinka

(Zleva): Bibiana Lady Dorotte (ve stínu), Lord Bencilla (ležící), Bora od Punkvy (sedící), Adéla a Amélie Lady Dorotte (za lavičkou s otočenými hlavami), Lee-en Moravia Bray (úplně vzadu), Barbara a Berenika Lady Dorotte (strakaté klubíčko za lavičkou), Agnes Lady Dorotte (vedle mladších sester), Dorothea z Haniččiny zahrádky (vpředu), Lenss Moravia Bray (vedle Agnes), Bravoure Bohemia Hill (vpředu sedící), Dorotte Lady Alison (za Bravoure), kousek Gábinky z Haniččiny zahrádky (za Dorotkou), April Lady Alison (úplně vpravo)

Honičí smečka

Lenss Moravia Bray

Bibiana Lady Dorotte

Berenika Lady Dorotte

Barbara Lady Dorotte

Dorothea z Haniččiny zahrádky u spárku

Adéla Lady Dorotte


Více fotek ze druhého setkání švýcarských honičů v pražském parku Hostivaři na rajčeti:





22. 9. 2009
Fotografie všech účastníků letošní klubové výstavy švýcarských honičů najdete na tomto odkaze:


21. 9. 2009
Srdečně vás zveme již na druhou procházku se švýcarskými honiči. Přijďte se projít, popovídat si s majiteli honičů a proběhnout nádhernou smečku v Hostivaři. Již tuto sobotu, 26. září ve 14 hodin. Sraz opět na parkovišti v parku Hostivař, v Praze 4 (viz. mapka).
Na všechny se těší CHS Lady Dorotte




13. 9. 2009
Včera, dne 12. 9. se konala v Litomyšli klubová výstava švýcarských honičů a rozhodčí Stanislava Janická zde posoudila třicet honičů, další se přišli jen podívat a tak účast byla obrovská. Výstava byla velmi pěkná a i když bylo pod mrakem, počasí nám přálo.
Já jsem se na výstavě potěšila s celou záplavou Dorotčiných štěňátek, která byla opět velmi úspěšná a obdržela tituly od Nejkrásnějšího štěnětě po Klubového vítěze. Loňskou klubovou vítězku Dorotku jsem tentokrát nevystavovala, přišla se jen podívat na dětičky.
Děkuji moc majitelům za předvedení štěňat v naší chovatelské skupině Lady Dorotte.
Po výstavě se konala ještě bonitace, které se úspěšně zúčastnili a do chovu míří: JCH. Aron Lady Dorotte, JCH. Atrey Lady Dorotte, Amélie Lady Dorotte, Adéla Lady Dorotte, Agnes Lady Dorotte (JCH. Audrey Lady Dorotte již bonitaci absolvovala na letošní speciální výstavě).
Velkou radost mi udělali mrňousci z vrhu B, předvedli se tu hned tři moc krásné, vyrovnané a velmi ušaté psí slečny Beneátka, Berenika, Barbara a všechny tři obdržely nejlepší hodnocení velmi nadějná.
Rodinka Lady Dorotte s maminkou ICH. Dorotte Lady Alison a tatínkem vrhu A ICH. Edwardem Bencillou
(zleva: Berenika, Beneátka, Eda, Atrey, Barbara, Agnes, Dorotka, Audrey, Aron, Adéla, Amélie)

Aron Lady Dorotte - třída pracovní - výborný 1, CAC, Klubový vítěz

Adéla Lady Dorotte - mezitřída - výborná 1, CAC

Agnes Lady Dorotte - mezitřída - výborná 2, res. CAC

Amélie Lady Dorotte - třída otevřená - výborná 2, res. CAC

Audrey Lady Dorotte - třída otevřená - výborná

Beneátka Lady Dorotte - třída štěňat - velmi nadějná, Nejkrásnější štěně

Berenika Lady Dorotte - třída štěňat - velmi nadějná

Barbara Lady Dorotte - třída štěňat - velmi nadějná

Chovatelská skupina Lady Dorotte, zleva: Amélie, Aron, Adéla, Beneátka, Barbara


Více fotek v galerii štěňat. Všechny fotky z výstavy budou v nejbližších dnech k vidění na rajčeti.



30. 8. 2009
Právě jsme se šťastně vrátili i s honičkami z prosluněné dovolené na ostrově Korčula a čekaly nás doma příjemné výstavní novinky. Zatímco se Dorotka s Agneskou věnovaly lovu krabů a lenošení, áčková štěňátka se úspěšně prezentovala na mezinárodních výstavách v Bratislavě a Mladé Boleslavi...

15. 8. - Duodanube Bratislava

psi - třída pracovní:
Atrey Lady Dorotte - výborný 1, CAC, CACIB, BOB

16. 8. - Duodanube Bratislava

psi - mezitřída:
Atrey Lady Dorotte - výborný 1, CAC, res. CACIB

psi - třída pracovní:
Aron Lady Dorotte - výborný 1, CAC

Atrey (vlevo) - výborný 1, CAC, CACIB, BOB

Aron - výborný 1, CAC


29. 8. - MVP Mladá Boleslav

psi - třída otevřená:
Atrey Lady Dorotte - výborný 2, res. CAC

feny - mezitřída:
Audrey Lady Dorotte - výborná 1, CAC
Adéla Lady Dorotte - výborná 2, res. CAC

feny - třída otevřená:
Amélie Lady Dorotte - výborná 1, CAC, res. CACIB

Svého 55. BOBa si odnesl jejich tatínek Edward Bencilla.
Všem blahopřejeme!!!

Rodinka pohromadě: zleva Audrey, Amálka, Adélka, vpravo Atrey a tatínek Edward vzadu



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Máme štěňátka bernského honiče - vrh G

Diana Lady Dorotte a její výstavní úspěchy