2. 1. - 2. 5. 2010



2. 5. 2010
Děkujeme moc panu Janu Šimečkovi za krásné fotky ze třetího setkání švýcarských honičů, které si můžete prohlédnout v galerii Akce pro honiče.
foto - Jan Šimeček
Adéla Lady Dorotte

foto - Jan Šimeček
Amélie Lady Dorotte

Lenss a Dorotka
Lenss a Dorotka (rodiče)

foto - Jan Šimeček
Dorotka a její dcera Berenika

foto - Jan Šimeček
Bibinka, Bruno a jejich otec Lenss

foto - Jan Šimeček
Berenika Lady Dorotte


III. Setkání honičů

17. dubna nám počasí přálo, sluníčko svítilo a tak úspěšně proběhlo i naše setkání honičů v pražské Hostivaři. Sešlo se jich opravdu hodně, smečku šestnácti bernských honičů oživil i jeden honič švycký. Nejdříve jsme se společně vyfotili a pak teprve jsme honiče vypustili. Ti se pak proháněli po louce i v lese, vraceli se a zase odbíhali. Majitelé honičů si popovídali, děti pohrály a honiči se pořádně vydováděli. Na sraz přišel i fotograf psů Jan Šimeček, jehož fotkami se budete moci potěšit na mých stránkách příště.
Sešli se tu desetiletí honiči senioři ve výborné formě, i honiči mladí, které čekají letos i první výstavy, měli si tu možnost vyzkoušet předvedení v pohybu i v postoji a já si tak trochu zahrála na rozhodčí a vyzkoušela, jestli na sebe honiči nechají sáhnout od cizího a prohlédout i zoubky. Všichni to zvládli perfektně a tak nezbývá, než jim držet na výstavách palce. Všichni účastníci dostali na závěr pamětní list ze setkání a samolepky.
Přeji hodně radosti s našimi ušatými kamarády a už se těším na další setkání s nimi.
Fotky mojí dcery si můžete prohlédnout na rajčeti - zde (http://vikagnes.rajce.idnes.cz/Setkani_svycarskych_honicu_17._4._2010/)
Společné foto
Účastníci setkání (zleva: Amélie Lady Dorotte, Adéla Lady Dorotte, April Lady Alison, Cecilka Stříbrný permoník, Zorro z Českého lesa, Agnes Lady Dorotte, Bora Od Punkvy, Lord Bencilla, Dorotte Lady Alison, Bibiana Lady Dorotte, Berenika Lady Dorotte, Lenss Moravia Bray, Barbara Haniččina zahrádka, Dorothea Haniččina zahrádka, Bruno Lady Dorotte a Arina z Českého lesa)

Daucus a Bruno
Foto Jan Šimeček - Daucus Olaska a Bruno Lady Dorotte

Společné foto
Společné foto


Výcvikový den Lady Dorotte

Hned po srazu honičů, 18. dubna, čekala naše pražská štěňata ještě další akce - příprava na barvářské zkoušky honičů (BZH). Výcvikový den pro nás připravil majitel ,,naší" Beneátky Lady Dorotte, pan M. Fúleky, který je i vrchni rozhodčí BZH. Moc děkujeme jemu a celé jeho rodině za perfektní výcvikový den, cenné rady, pohoštění a příjemný čas strávený v lese na Červeném Hrádku.
Nejdříve jsme byli v obůrce a vyzkoušeli reakci psů na divočáka. Nejlépe reagovaly mladé roční feny Barbara a Beneátka, Barbara nejen štěkala, ale i kousala pletivo. Starší zkušené fenky, které v lese nahání a hlásí, na prase za plotem již neštěkaly (jsou zvyklé chodit do zoo a chovat se slušně). Po stopách šly ale všechny, vyzkoušeli jsme si i odložení s výstřelem a chůzi u nohy. Nyní víme, kde kdo má přidat a hlavně jak na to. Přestože fenky zkoušky na chovnost nepotřebují, pokusí se na BZH zabojovat, i když pro městské, lovecky nevedené berňačky to není vůbec jednoduché.
Na výcvikovém dni
Společné foto účastnic (zleva: Amálka, Adélka, Beneátka, Dorotka, Agnes, Barbara)

Na výcvikovém dni
Barbara hlásí prasátko




CH. Aron Lady Dorotte je otcem a naše Dorotka již babičkou! V CHS Lady Bardotte se totiž dne 16. 4. 2010 narodilo 7 krásných ušáčků. Více na http://bardotte.blog.cz/.
Aronova štěňátka - matka Czudla Stříbrný permoník, vrh A
Gratulujeme!!!





12. 4. 2010
Děkujeme majitelům štěňátek Lady Dorotte za krásné zprávičky a fotky. Včera na mezinárodní výstavě psů v Drážďanech získala ,,naše" Audrey V1, VDH, CAC, CACIB, BOB! Sestřičky Amélie a Adéla na národní výstavě v Ostravě se opět sešly v jedné třídě. Vyhrála tentokrát Amálka - V1, CAC a V2, res. CAC obdržela Adélka. Všem moc blahopřejeme!
V1, VDH, CAC, CACIB, BOB - MVP Drážďany 11. 4. 2010
Audrey Lady Dorotte v Německu - V1, VDH, CAC, CACIB, BOB

1. narozeniny
Bibinka se svým narozeninovým dortem, více fotek v galerii Bibinky




9. 4. 2010
Všechno nejlepší svým štěňátkům Bibince, Beneátce, Berenice, Bondovi, Brunovi, Bondymu a Barbaře k prvním narozeninám
přeje
maminka Dorotka
Štěňátka s maminkou



4. 4. 2010
Přejeme veselé Velikonoce!
Velikonoce 2010
Barbara na návštěvě s Dorotkou a Agnes



Světová výstava myslivosti

Na výstavu jsme přijely spolu s Janou, majitelkou Barbary Lady Dorotte. Dorotka se prezentovala i se svou dcerou Barbarou v pěkném stánku klubu švýcarských honičů a dvakrát za den se předvedly na pódiu na přehlídce plemen loveckých psů. Výstavu navštívila se svými majiteli také další Dorotčina dcera Beneátka Lady Dorotte, která pak posílila naši skupinu bernských honičů i na přehlídce. Moc jim to spolu slušelo.
Velmi mě potěšil živý zájem o plemeno švýcarského honiče z řad myslivců. Ve stánku jsme se střídaly a tak jsme si jednotlivě mohly prohlédnout i výstavu. Pořídila jsem spoustu fotek z výstavy, které si můžete prohlédnout na rajčeti - zde. Vyzkoušela jsem si střelbu na animovaná prasata v leiserové střelnici a Dorotka pečlivě očuchala všechna preparovaná zvířata.
Světová výstava myslivosti 26. 3. 2010
U stánku klubu švýcarských honičů

Světová výstava myslivosti 26. 3. 2010
Potřebujete něco vědět? Zeptejte se Dorotky!

Světová výstava myslivosti 26. 3. 2010
Dorotka u africké expozice

11 měsíců
Barbara, Dorotka, Beneátka

Na světové výstavě myslivosti 26. 3. 2010
Barbara, Dorotka a Benátka s paničkami


Moc blahopřejeme budoucí šampionce Audrey Lady Dorotte, která v sobotu 27. 3. obdržela již třetí čekatelství na slovenského šampiona - V1, CAC - na národní výstavě v Nitře. Již brzy bude také tetou. Více na www.bardotte.blog.cz.



17. 3. 2010
Ve dnech od 21. do 28. března se v Brně bude konat světová výstava vývoje myslivosti a lovectví, která připomene stoleté jubileum světové výstavy z Vídně. Účastní se jí lovci a chovatelé z 25 zemí. K vidění bude od raritních trofejí, uměleckých sbírek s loveckou tématikou, přes výstavu fotografií, až po expozici safari klubů. Uvidíte zde ukázky práce sokolníků, soutěže ve vábení jelenů nebo trubače. Na veletrhu budou poprvé vystaveny vzácné sbírky zbraní z depozitářů mysliveckých muzeí.
Představí se tu kluby loveckých psů s živými zástupci plemen, kteří se každý den budou prezentovat na přehlídce. Také náš klub chovatelů švýcarských honičů zde bude mít svůj stánek. Denně v něm bude některý z členů klubu se svým honičem (honiči) a můžete se ho zeptat na vše, co vás o tomto plemeni zajímá. Já tam budu i se svou Dorotkou v pátek, 26. 3.
Také zvu všechny příznivce honičů již na třetí sraz, který se bude konat 17. dubna v pražské Hostivaři (viz rubrika Akce pro honiče).
11 měsíců
Beneátka Lady Dorotte a jarní tání (více fotek v galerii štěňat)

Aron v Krkonoších
budoucí otec CH Aron Lady Dorotte v Krkonoších



10. 3. 2010
Už to víme jistě! Aron Lady Dorotte se prvně stane otcem a z naší Dorotky bude babička již ve čtyřech letech. Moc blahopřejeme Barunce (Czudle Stříbrný permoník) a těšíme se na malé berňáčky CHS Lady Bardotte. Více na www.bardotte.blog.cz.



23. 2. 2010
Velké gratulace na Slovensko! Mladý Bond Lady Dorotte získal 19. února na mezinárodní výstavě psů v Prešově krásné ohodnocení. Panu rozhodčímu Štefanu Štefikovi se velmi líbil a obdržel V1, CAJC, BOB, Junior East Winner 2010! Děkujeme moc za zprávy a fotografie. Z Bonda vyrostl opravdu velký krasavec, je to skutečně ,,PAN PES", jak píše jeho majitelka.
Bond Lady Dorotte - CAJC, BOB, Junior East Winner 2010 - na finále se svou handlerkou

Bond se svou šťastnou majitelkou, slečnou Julianou, a pohárem

Více fotek v Bondově galerii...


20. 2. 2010
Foto z narozeninových oslav:
Oslavenkyně Agnes (uprostřed) s maminkou Dorotkou a sestřičkou Bereničkou, více fotek na rajčeti

Amálka a Adélka se svým narozeninovým dortem



13. 2. 2010
Přejeme všechno nejlepší k narozeninám našim prvním valentýnským štěňátkům! Aron, Atrey, Albert, Argo, Agáta, Amélie, Adéla, Audrey i naše Agnes oslaví 14. 2. druhé narozeniny!

Svůj valentýnský dárek dostal již dnes mladý šampion Aron Lady Dorotte v podobě sličné nevěsty. Byla jsem požádána o asistenci při krytí, protože pro Arona i pro jeho nevěstu Barunku to bylo poprvé. Vše ale proběhlo hladce, přirozeně, tak jak má. Svázáni byli třináct minut. Všichni nyní s napětím držíme palce budoucí mamince Barunce (Czudla Stříbrný permoník) a jsme moc zvědaví na první štěňátka z tohoto velmi slibného spojení. Více informací a fotek na stránkách bardotte.blog.cz.
Aron a Barunka po krytí




8. 2. 2010
Dne 6. a 7. února se konala dvoudenní mezinárodní výstava psů v Brně - DUOCACIB. Moc blahopřejeme Aronovi Lady Dorotte, který si titul CACIB odnesl opravdu duo a ještě k tomu získal další pohár, stal se totiž českým šampionem!
Aron Lady Dorotte - 2x V1, CAC, CACIB a Český šampion


I přes tuhou zimu u fenek začíná již období jarního hárání a z tohoto důvodu se brněnské výstavy bohužel nemohla zúčastnit přihlášená Audrey Lady Dorotte. Ani u nás doma tomu není jinak, hárat začala i naše Agnes a maminka Dorotka se k ní brzy přidá. S výlety na běžkách si budeme muset dát asi na chvíli pauzu.
S Agnes a Dorotkou na běžkách


První z našich druhých štěňátek, již desetiměsíčních, začala hárat malá Berenička.

Děkujeme za dopisy a fotky majitelům štěňátek a přidáváme nové fotečky do galerií Aronovi, Bondovi, Beneátě a Brunovi.
Bruno Lady Dorotte na rybách

Beneátka Lady Dorotte

Bond Lady Dorotte v Trenčíně - V1, CAJC



24. 1. 2010
Včera 23. ledna se zúčastnili mezinárodní výstavy psů ve slovenském Trenčíně bráškové Lady Dorotte.

JCH CH Aron Lady Dorotte - výborný 1, CAC, CACIB
Bond Lady Dorotte - výborný 1, CAJC

Blahopřejeme!
Aron, Bond, Gina




22. 1. 2010
Bernské sněhové zpravodajství...
Agnes a Dorotka na Petříně

Dorotka s Agneskou řádí ve sněhu

Dorotka je opět ve formě a bříško se jí po štěňátkách pěkně stáhlo

Aron Lady Dorotte v lese

Bibiana Lady Dorotte na běžkách

(Nové zasněžené fotky Bibinky v její galerii)




16. 1. 2010
Všichni si nyní užíváme nevídané sněhové nadílky a Dorotka s Agnes mě nadšeně doprovázejí na běžkách, nepamatuji se, že by se i v Praze dalo takhle skvěle běžkovat.
Dorotčina štěňata Audrey a Atrey Lady Dorotte se svými páníky v té záplavě sněhu absolvovali dobrodružnou cestu do Olomouce na národní výstavu psů, která se konala 8. ledna.

JCH Audrey Lady Dorotte - V1, CAC, Národní vítěz
JCH, CH Atrey Lady Dorotte - V1, CAC, Národní vítěz, Český šampion

Moc blahopřejeme a děkujeme majitelkám obou úspěšných ušáků za milé zprávy a fotky (více na jejich stránkách a ve fotogalerii Audrey a Atreye).
NV Audrey Lady Dorotte ve výstavním kruhu

NV Atrey Lady Dorotte ve výstavním kruhu



Děkujeme všem pejskařům, honičářům a majitelům našich štěňátek za milá přání a pf!
Adélka a Amálka Lady Dorotte

Berenika Lady Dorotte


Nové vánoční fotky a další přáníčka najdete také v galerii štěňat (Aron, Albert, Amélie a Adéla, Agnes, Audrey, Bibi, Berenika, Bondy).




2. 1. 2010
Je tu začátek nového roku a tak se ještě trochu ohlédnu zpátky, jak nám rok 2009 utekl s honiči. Na jaře nám Dorotka udělala velkou radost sedmi krásnými štěňátky z vrhu ,,B", kterým se dobře daří u svých majitelů a sleduji jejich růst a první výstavní úspěchy. Také štěňata z vrhu ,,A" byla velmi úspěšná na výstavách u nás i v zahraničí. Konaly se první bonitace švýcarských honičů, které úspěšně absolvovala a podmínky do chovu splnila naše štěňata: fenky Audrey, Agnes, Amélie, Adéla a pejsci, kteří ještě složili pracovní zkoušku - Aron v I. ceně s titulem CACT a Atrey ve II. ceně. V létě se naši honiči i s páníky rekreovali, někteří u moře, jiní v horách, a protože jsme zapomněli zveřejnit letní fotky z cest, napravujeme to nyní...
Agnes a Dorotka na cestě do Chorvatska

Honičky s hlavním městem ostrova Korčuly

Agneska a Dora u moře

Agnes a Dorotka na Korčule (více fotek zde)

Albert v Rakousku

Albert v rakouských Taurách

Adéla u moře v Chorvatsku

Amélie v Chorvatsku

Aron v Chorvatsku na ostrově Pag

Aron v Rakousku

Aron v Rakousku


Ráda také vpomínám na příjemný sraz honičů v pražské Hostivaři.
Vánoce jsme oslavili se třemi honičkami, které nadšeně rozbalovaly své voňavé balíčky. Po Vánocích si páníčci pro Barbaru, která u nás byla na hlídání, zase přijeli, ale brzy jsme se společně shledali na vycházce v oboře letohrádku Hvězda, kde se Dorotka proběhla hned se svými čtyřmi dcerami současně. Více fotek z vánočních svátků zde.
Dorotka a Barča rozbalují dárky

Barbara, Amélie, Adéla, Dorotka, Agnes ve Hvězdě


Co nám přinese tento rok se necháme překvapit. Rádi bychom se ještě na jaře a v létě s našimi honičkami věnovali agility aktivitám a na podzim plánujeme zajímavé zahraniční krytí. Byla by to Dorotčina poslední štěňátka a pravděpodobně by se zároveň stala i babičkou.

Vše nejlepší v novém roce 2010
přeje
CHS Lady Dorotte


AKTUALITY 2009


AKTUALITY 2008


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Máme štěňátka bernského honiče - vrh G

Diana Lady Dorotte a její výstavní úspěchy