5. 5. - 26. 6. 2010


Speciální výstava švýcarských honičů v Náměšti na Hané 26. 6. 2010

Konala se při oblastní výstavě všech plemen v příjemném prostředí areálu zámku. Švýcarské honiče posuzoval pan rozhodčí Petr Řehánek jako poslední a po výstavě byla ještě bonitace. V kruhu před námi pan Řehánek posoudil 39 různých plemen, celkem 87 psů. Přestože počasí bylo spíše na koupání, pan rozhodčí byl velmi příjemný a profesionální až do konce. Honičů se tu sešlo hodně, 17 bernských a 2 švyčtí. Konkurence byla velká a tak se bylo nač dívat. Pan rozhodčí každého honiče pečlivě prohlédl, kladl důraz na pohyb a eleganci tohoto plemene. Nahlas nás vždy informoval o kladech i drobných nedostatcích jednotlivých psů. Já jsem přijela na výstavu jen jako fotograf bonitace a také se potěšit svými třemi přihlášenými štěňaty. Moje Dorotka mě samozřejmě doprovázela, ale nevystavovala jsem ji, i když jí to stále moc sluší. Tentokrát jsme byly jen fandit a jaké bylo milé překvapení, když právě tyto tři ,,naše děti" se nakonec umístily na stupních vítězů.

Aron Lady Dorotte - Vítěz speciální výstavy psů KCHŠH, V1, CAC, BOB, (splněny podmínky pro udělení titulu Grand šampion)
Audrey Lady Dorotte - Vítězka speciální výstavy, V1, CAC
Barbara Lady Dorotte - Vítězka mladých speciální výstavy, V1, CAJC

Blahopřeji majitelům a mám z takového úspěchu, jako chovatelka, obrovskou radost.
Náměšť na Hané
Švýcarští honiči před zámkem v Náměšti na Hané
Zleva: Dorothea Haniččina zahrádka, Dorotte Lady Alison, Bonny, Barbara Lady Dorotte

Spaeciální výstava švýcarských honičů Náměštˇna Hané 26. 6. 2010 - V1, CAC, BOB, Vítěz speciální výstavy
Vítězové: Barbara Lady Dorotte, Aron Lady Dorotte, Audrey Lady Dorotte, Amarena des gorges de le Lizerne, Bonny

Speciální výstava švýcarských honičů Náměštˇna Hané 26. 6. 2010 - V1, CAC, BOB, Vítěz speciální výstavy
Aron Lady Dorotte - Vítěz speciální výstavy psů KCHŠH, V1, CAC, BOB

Speciální výstava švýcarských honičů Náměštˇna Hané 26. 6. 2010 - V1, CAC, Vítězka speciální výstavy
Audrey Lady Dorotte - Vítězka speciální výstavy, V1, CAC

Speciální výstava švýcarských honičů Náměštˇna Hané 26. 6. 2010 - V1, CAJC, Vítězka mladých speciální výstavy
Barbara Lady Dorotte - Vítězka mladých speciální výstavy, V1, CAJC



Dodatečně se ještě nesmím zapomenout zmínit o nedávném vítězství Arona a Audrey v konkurenci na mezinárodní výstavě Intercanis Brno 19. 6. 2010.
Aron Lady Dorotte - V1, CAC, CACIB, BOB, Vítěz Brna
Audrey Lady Dorotte - V1, CAC, CACIB, splněny podmínky pro udělení Mezinárodního výstavního šampiona C.I.E.

Poslední pejsek, syn Arona, Acki je již v nové milující rodině. A budeme se na něho, i jeho sourozence těšit již brzy na některé z výstav.
Štěňátka se ale právě narodila Aronově sestře Adéle Lady Dorotte, je jich sedm a jsou krásná. Amálce Lady Dorotte se narodí co nevidět. Tato štěňata si můžete prohlédnout a zamluvit na www.hvezdazvetrniku.cz.

Radost mi udělaly také nové stránky Beneátky Lady Dorotte: www.bernskyhonic.com




19. 6. 2010
Zájemcům o poslední Dorotčina štěňátka se musíme omluvit, protože zahraniční krytí posouváme z podzimu až na jaro 2011. Přeci jen jarní odchov štěňat s možností pobytu venku bude pro všechny lepší.
Vybrat si ale můžete již nyní jarní štěňátka od Dorotčiných dětí. Mohu doporučit posledního, výstavně velmi nadějného pejska jménem Acki Lady Bardotte po krásném i pracovně úspěšném Ch. Aronovi Lady Dorotte. Pejsek je právě k odběru, více na www.bardotte.blog.cz.
Acki
Acki

Pokud ale toužíte po opravdu ušaté bernské holčičce, s napětím očekáváme štěňata od sester Adély a Amélie Lady Dorotte. Štěňátka budou po otci Jch. Lenssovi Moravia Bray, který předává nejen velmi dlouhé uši, ozdobu bernských honičů (viz. naše, po všech stránkách úspěšná štěňata z vrhu B po něm). Štěňátka by se měla narodit již příští týden v CHS Hvězda z Větrníku, více na www.hvezdazvetrniku.cz.



16. 6. 2010
Mezinárodní barvářské zkoušky konané 12. 6. na Orlíku měly největší účast bernských honičů. Přihlášeno jich bylo sedm z celkového počtu šestnácti účastníků. Z naší chovatelské stanice složily zkoušky tři fenky:
Bibiana Lady Dorotte - I. cena 224 bodů,
Barbara Lady Dorotte - I. cena 206 bodů,
Agnes Lady Dorotte - III. cena 156 bodů.
Mladé roční fenky Bibiana a Barbara v rukou svých majitelů (nemyslivců) předvedly moc pěkný výkon. Agnesku vedla moje šestnáctiletá dcera. Agnes viděla zhaslé prase poprvé a bohužel ji moc nenadchlo, zato s Dorotkou výborně a hlasitě nahání a tak se už těšíme, že si to spolu budou moci zkusit na opravdové naháňce. Je z ní už lovecký pes.
BZH Orlík 12. 6. 2010
Nástup

BZH Orlík 12. 6. 2010
Agnes u kusu

BZH Orlík 12. 6. 2010
Skupinové foto (zleva: Agnes, Dorotka, Dorothea, Bibiana, Barbara)

BZH Orlík 12. 6. 2010
Bibi u předávání cen




9. 6. 2010
V sobotu 5. 6. se konal výcvikový den KCHH v Orlíku nad Vltavou, který organizoval Pavel Burda (výcvikář KCHH Praha). Výcvikový den se opravdu povedl, účast honičů různých plemen byla velká a bernských honičů nevídaná. Celkem se přihlásilo šest bernských honičů. Dorotka doprovodila své tři dcery Agnes, Barbaru a Bibianu Lady Dorotte. Vůdkyní Agnes byla dcera a vyzkoušela si všechny disciplíny, které ji čekají 12. 6. na BZH. Všichni honiči byli šikovní, lovce v sobě nezapřou, i když většina byla vedena nemyslivci. Na Orlíku jsme se s celou rodinou zdrželi i do druhého dne na milé návštěvě u rodiny naší Bibinky. V neděli jsme společně s dětmi i honičkami podnikli prima výlet do okolních lesů a navštívili i Schwanzerberskou hrobku a zámek Orlík. Vůbec se nám zpátky do Prahy nechtělo. Fotky na rajčeti: http://dorotte.rajce.idnes.cz/Vycvikovy_den_Orlik_5._6._2010/
Zatímco jsme trénovali na Orlíku, v sobotu se v Klatovech konala národní výstava psů, na které se vítězkou plemene stala mladá Beneátka Lady Dorotte - V1, CAJC, BOB. Její starší sestra Ch Audrey Lady Dorotte získala V1, CAC, Národní vítěz. Oběma moc gratulujeme!
V1, CAJC, BOB - NVP Klatovy 5. 6. 2010
Beneátka Lady Dorotte - V1, CAJC, BOB

Výcvikový den Orlík 5. 6. 2010
Výcvikový den Orlík - Lavičky, část účastníků

Výcvikový den Orlík 5. 6. 2010
Vypouštění Bibiany na stopě

Výcvikový den Orlík 5. 6. 2010
Barbara s paničkou a panem rozhodčím

Na Orlíku s maminkou Dorotkou a Agnes
Dorotka, Bibi a Agnes před zámkem

Orlík
Dorotka u Schwanzerberské hrobky



2. 6. 2010
V časopise PLANETA ZVÍŘAT právě vyšel článek Jana Šimečka (na str. 4) o našem III. SETKÁNÍ HONIČŮ!

30. 5. 2010
Dorotka se mnou navštívila svá první vnoučátka po synkovi Aronovi Lady Dorotte v chovatelské stanici Lady Bardotte. Strávila jsem s ní v Duchcově spolu s Monikou, její rodinou a také spoustou spokojených pejsků příjemné a slunné odpoledne. Dorotka se tu opět shledala se svou dcerou Audrey a já zatím obdivovala a fotila krásná štěňátka. Všechna se opravdu moc povedla, jsou vyrovnaná, baculatá a hravá. Při bližším pozorování je ale každé štěňátko kouzelný originál. Nacházela jsem v nich podobu Aronka i Barunky a moje srdce si získal Apache.
Lady Bardotte
Apache

Lady Bardotte
babička Dorotka s vnoučaty

Lady Bardotte
Atilla

Lady Bardotte
Apache

Lady Bardotte
Acki


Fotky všech štěňátek i v postoji zleva a zprava na rajčeti: http://dorotte.rajce.idnes.cz/Stenata_Lady_Bardotte/
Více informací o štěňatech se dozvíte na bardotte.blog.cz.

Do galerie jsme přidali foto úspěšné Audrey Lady Dorotte, která na výstavě v Litoměřicích získala opět V1, CAC, CACIB. Moc gratulujeme!
Děkujeme majitelům Alberta Lady Dorotte za nové fotky, které jsme také přidali do galerie. Vždy potěší, když víme, že se všem dobře daří a mají je moc rádi.




17. 5. 2010
Dnes oslavila své páté narozeniny naše Dorotka!
5. narozeniny
Všechno nejlepší, Dorotko, máme tě moc rádi!


V neděli 16. 5. se zúčastnili v Bratislavě Dorotčina štěňata Aron a Audrey Central-East European Dog Show. Oba se vrátili domů coby středoevropští vítězové. Moc gratulujeme!
Ch. Audrey Lady Dorotte - V1, CAC, CACIB, Vítěz středo-východoevropské výstavy, Šampion krásy Slovenska
Ch. Aron Lady Dorotte - V1, CAC, CACIB, Vítěz středo-východoevropské výstavy, BOB, Slovenský Grand šampion
Centra-East European Dig Show 16. 5. 2010
Slovenský grand šampion Aron Lady Dorotte


Dorotka s Agnes zatím v neděli doprovodily Štěpánka na loutkařský festival ve Hvězdě, kde se ovšem také vydatně proběhly.
Kašpárkohraní ve Hvězdě
Dorotka, Agnes a Štěpánek na Kašpárkohraní ve Hvězdě

Kašpárkohraní 2010
Dorotka na festivalu

Minulou sobotu jsme byli také v oboře Hvězda, kde jsme se setkali s Barbarou Lady Dorotte a vyzkoušeli si společně stopování prasátka. Panička sehnala kůži i spárky.

V Praze se konala zajímavá akce Aero Pes Fest, kde naše honičky nesměly chybět a tak v neděli vzorně zhlédly film v kině Aero. Na dětském psím odpoledni potom stály jako modelky ve výtvarné dílně přímo na pódiu. Děti zde vytvářely hýbací pejsky a Dorotka s Agnes byly focené, filmované, dětmi vydatně hlazené a vůbec obdivované, a tak si to v kině také užily.
Aero pes fest 2010
Dorotka s Agnes v kině Aero

Aero pes fest 2010
Agnes, Dorotka a Štěpánek před kinem

Aero pes fest 2010



5. 5. 2010
V naší chovatelské stanici je mnoho novinek. Minulý víkend jsem strávila i se čtyřmi honičkami u kamarádky Marianny (majitelky Amálky a Adélky Lady Dorotte) na chalupě u Českých Budějovic. Původně jsme chtěly navštívit mezinárodní výstavu v Budějovicích, kam byly holky přihlášené, ale Adélka, zvaná Anička, začala hárat dříve a co víc, o víkendu měla zrovna krycí dny. Protože se štěňátka u Amálky a Aničky plánovaly, výstavu jsme pak zkombinovaly i s krytím. Bernské honiče na výstavě posuzoval Ing. Jaromír Dostál a Dorotka se tu setkala se svými štěňaty z vrhu A i B. Všichni dopadli na výbornou, vítězkou plemene se stala maminka Dorotka - V1, CAC, CACIB, BOB ve třídě šampionů, Amélie Lady Dorotte dostala V1, CAC, res. CACIB a Bibiana Lady Dorotte získala V1, CAJC a měla zde i svou výstavní premiéru!
24. 4. 2010 MVP České Budějovice - V1, CAC, CACIB, BOB
ICH Dorotte Lady Alison - V1, CAC, CACIB, BOB

24. 4. 2010 MVP České Budějovice - V1, CAC, res. CACIB
Amélie Lady Dorotte - V1, CAC, res. CACIB

24. 4. 2010 MVP České Budějovice - V1, CAJC
Bibiana Lady Dorotte - V1, CAJC


Po výstavě nás čekala cesta na krytí s Aničkou za prvním psem, který ovšem nebyl schopen fenku nakrýt. Zkusily jsme jet za ním ještě i druhý den, ale nic. Jely jsme tedy za druhým mladým psem, který o fenku nejevil vůbec žádný zájem. Anička přitom měla svůj nejlepší den (i podle veterinárních testů krve a stěru). Je to smutné, ale vypadá to, že krycí pes je asi vzácnost. Nezbývalo mnoho času a tak jsme se večer rozjely do Prahy za třetím, již osvědčeným psem, veteránem Lenssem, který bez problémů fenku nakryl. Škoda jen, že ten ideální den D ztratila se psy, kteří nekryjí. Nyní držíme Aničce palce, aby měla kupu krásných ušatých štěňátek.

1. května se v Praze konala mezinárodní výstava psů, kam jsem se přišla podívat na Dorotčina štěňata, která mi opět udělala obrovskou radost. Posuzoval portugalský rozhodčí Oliveira Rui, berňáčků se tu sešlo hodně a velmi se mu všichni líbili. U všech třech fenek z mého chovu vyzdvihl typické úzké elegantní hlavy s nízko neseným uchem. Z mladých vyrovnaných sester Beneátky a Barbary bylo těžké vybrat, nakonec hodnocení dopadlo následovně:
Barbara Lady Dorotte - V1, CAJC
Beneátka Lady Dorotte - V2
Audrey Lady Dorotte - V1, CAC, CACIB
1. 5. 2010 MVP Praha
Vítězové v kruhu o BOBa:
BOB získal krásný Acki CAJC, Agni CACIB, Barbara Lady Dorotte CAJC, Audrey Lady Dorotte CACIB

MVP Praha 1. 5. 2010
Barbara a Beneátka Lady Dorotte


Moc blahopřejeme, v konkurenci, jaká je nyní v Čechách mezi bernskými honiči, úspěch vždy potěší.


Dorotka je ve svých čtyřech letech už super babička

Aron Lady Dorotte je pyšným otcem krásných sedmi štěňat, která už prokoukla v CHS Lady Bardotte.
Bond Lady Dorotte je od 8. 4. 2010 již na Slovensku chovným psem a co víc, má za sebou i první úspěšné krytí fenky z Košic.
Mám opravdu radost, že pejsci z naší CHS Lady Dorotte bez problémů kryjí!
1 rok
Bond Lady Dorotte (více fotek v jeho galerii)


Adéla Lady Dorotte (Anička) čeká štěňátka od 25. 4. 2010, otcem je Lenss Moravia Bray.
Amélie Lady Dorotte čeká štěňátka od 3. 5. 2010, otcem je také Lenss Moravia Bray (u obou krytí jsem asistovala a držím palce, aby fenky zabřezly). Více v CHS Hvězda z Větrníku.

Nové fotky v galerii Bonda, Barbary, Beneátky, Bibinky, Audrey, Amálky.


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Máme štěňátka bernského honiče - vrh G

Diana Lady Dorotte a její výstavní úspěchy