9. 10. - 29. 11. 2010


29. 11. 2010
Nechce se mi věřit, že již druhý den a další mrazivou noc naše štěňátko Baruška prostě není. Ztratila se od svého domova blízko obory Hvězda v Praze. Stále doufáme, že ještě žije a někdo ji má u sebe v teple. Kdybyste ji u kohokoliv zahlédli, podejte, prosím, zprávu její nešťastné rodině, která ji stále hledá (viz. inzerát)...

Ztratila se fenka bernského honiče, slyší na jméno BÁRA. Moc prosíme o jakoukoliv informaci vedoucí k nalezení.
Vysoká odměna!!!
Novákovi - tel. 602 752 524,  jananovakova.jof@seznam.cz
Klubová výstava Litomyšl 11. 9. 2010
Barbara Lady Dorotte




     

Na naháňce v Kouřimi

V neděli 21. 11. jsme přijali pozvání a zúčastnili se naháňky na černou zvěř v Kouřimi na Ostráku. Vypravili jsme se opět na lov s fenkami Dorotte Lady Alison, Agnes Lady Dorotte, Barbarou Lady Dorotte a naše řady posílil další pražský lovecký kamarád Lord Bencilla, zvaný Láďa.
I když bylo zataženo, nepršelo a rádi jsme strávili příjemný den v lese. Po obestoupení leče jsme psy vypouštěli do hustého, rozsáhlého porostu školky, kde byla ukryta zvěř. To bylo něco pro ně! Honiči tam zmizeli a už jsme je téměř neviděli. Terén byl zde nepřehledný, ale slyšeli jsme je stále hlásit. Myslivci byli zvědaví, jak se bernští honiči z lesa vrací, protože měli zkušenost se čtyřmi gaskoňskými honiči, kteří se po naháňce hledali tři dny! Po ukončení naháňky se ale všichni bernští honiči vrátili vpořádku. Pěkně se k nám přidávali již po cestě, když jsme se vraceli k lovecké chatě, kde byl výřad. První přiběhl Láďa, u cesty už čekala Agnes, Barbara se přidala k myslivcům z druhé strany leče a přišla s nimi. Klasicky až k výřadu dorazila Dorotka a hned se dožadovala svačiny.
Ulovila se čtyři prasata a když jsme se všichni sešli v hospodě, dozvěděli jsme se od ostatních myslivců, jak naši honiči hnali kňoura a ani na chvilku se nezastavili. Byli jsme opět pozváni na další naháňky a čím prý bernských honičů přijede víc, tím lépe!
Naháňka Kouřim
Honci se psy, (zleva: Agnes, Láďa, Barbara, Dorotka)

Naháňka Kouřim
Barča u výřadu




Blahopřejeme ICH Audrey Lady Dorotte, která na mezinárodní výstavě v Nitře 20. - 21. 11. získala titul Slovenský grandšampion, 2x CAC, 2x CACIB a BOB.



14. 11. se konala schůze klubu švýcarských honičů pod Kunětickou horou. Po schůzi jsme udělali honičům radost i pěknou procházkou a dětem návštěvou Perníkové chaloupky a malé ZOO na Kunětické hoře.
Na Kunětické hoře
Dorotka a Barbara na Kunětické hoře




Na lovu s bernskými honiči

Velmi rádi jsme přijali pozvání a zúčastnili jsme se honu na černou a škodnou zvěř mysliveckého sdružení Šesterák Drevníky. Za ranního svítání jsme v sobotu dorazili na místo srazu, (v kapse potvrzení o složené zkoušce psa z výkonu), s honičkami vybavenými bezpečtnostními reflexními obojky ve složení: Dorotte Lady Alison, Agnes Lady Dorotte, Barbara Lady Dorotte a Dorothea Haniččina zahrádka.
Naháňka byla skvěle zorganizovaná, všichni jsme obdrželi bezpečnostní vesty a dozvěděli jsme se, že se budou lovit pouze mladá prasata (větší se nechávají do chovu). Moje Dorotka asi nedávala pozor, protože hned jako první na mne nahnala srnu, ale dál ji nepronásledovala, podívala se na mě a hned šla hledat dál před námi. Brzy našla dvě laně a pak hnala čtyři kusy jelení zvěře a to už jsem ji slyšela hlásit dost daleko i s Agnes. Mladší Barbara udržovala kontakt na kratší vzdálenost. Honičky prohledávaly blízké i daleké okolí a jejich hluboké hlasy se ozývaly z lesa, průběžně se vracely a znovu a znovu hledaly.
I já si užila opravdu blízkého kontaktu se zvěří, i s prasaty. S jedním jsme si pohlédli úplně zblízka do očí, srdce mi bušilo, prase bylo větší, takže na ně nikdo nestřílel, ale nakonec uhnulo pohledem a odběhlo. V přímém kontaktu s postřelenou černou zvěří byli hned teriéři, kteří se zakousli a nepustili.
Ulovilo se devět prasat a jedna liška. Naháňka se povedla, viděli jsme spoustu zvěře, počasí nám přálo a honiči byli nadšení. Z výřadu jsme vyrazili k místní hospodě, kde se konal myslivecký bál, kterého jsme se rádi zúčastnili. Děkujeme moc na pozvání a těšíme se zase příště...

Naháňka Drevníky 6. 11. 2010
Naháňka Drevníky 6. 11. 2010
Naháňka Drevníky 6. 11. 2010
Naháňka Drevníky 6. 11. 2010



Lovecký pozdrav jsme dostali od Bibiany Lady Dorotte z Orlíka. Bibi si v knížecí oboře také užila na naháňce, pořádně si zahlásila i zakousala do živého selete, honila prý prasata s hurónským štěkotem. Že jich tam ale mají, devět hostů střelilo celkem 121 kusů černé zvěře!
Bibi na naháňce
Unavená Bibi po lovu

Bibi na naháňce
Pouhá polovina výřadu


Skvělé zprávy nám přišly od Beneátky Lady Dorotte, která složila barvářské zkoušky honičů v I. ceně s plným počtem bodů! Brzy na to také bravurně dohledala postřeleného jelena.
Gratulujeme k loveckým úspěchům!!!
Více na jejich stránkách: http://bernskyhonic.com/




27. 10. 2010
Slunečná sobota nás tentokrát nalákala do pražské ZOO. I když jsme nebyli zdaleka jediní, koho to napadlo, bylo tam krásně. Dorotka nás doprovázela, ale Agneska měla s dcerou jiný program. Dorotka se nejdříve proběhla navolno kolem Vltavy a pak už jen na vodítku v ZOO nasávala pachy a chovala se slušně. Pouze při setkání s kočkou domácí na cestě si neodpustila hlásit, ale prohnat ji nemohla. V zoologické zahradě jsme potkali spoustu pejsků (čivavy, yorkšírské teriéry, jezevčíka, jack russel teriéra, kokršpaněla, výmarského ohaře hladkosrstého, maďarského ohaře hladkosrstého, pointera, zlaté retrívry, rhódského ridgebacka, azavaka, bobteila, československého vlčáka a nepřehlédnutelné irské vlkodavy, kteří tu měli zrovna sraz). Zajímavé bylo Dorotky setkání s tygrem, který na ni útočil, naštěstí jen přes sklo. Přestože je Dorotka velmi sebevědomá fenka, před tygrem si úplně jistá nebyla. Nejvíc se jí ale líbily nutrie, které vydržela dlouho pozorovat.
Fotky ze ZOO a z tréninku agility zde: http://dorotte.rajce.idnes.cz/S_Dorotkou_v_ZOO/
V ZOO




12. 10. 2010
Podzim máme moc rádi a pokud sluníčko svítí, vyrážíme na rodinné výlety. Samozřejmě i s naší Dorotkou a Agnes.
Ralsko
Dorotka na zřícenině hradu Ralsko

Ralsko
Agnes a Dorotka na vyhlídce Amálka pod Ralskem

Více fotek z výletu na Ralsko zde: http://vikagnes.rajce.idnes.cz/Ralsko/

Tvrz CuknštejnDorotka na tvrzi Cuknštejn

Tvrz Cuknštejn
Dorotka v lese na Kraví hoře


V sobotu 9. 10. se konala mezinárodní výstava psů v Českých Budějovicích. Naší chovatelskou stanici zde výborně reprezentovaly čtyří fenky: Audrey, Beneátka, Bibiana a Barbara, které všechny obdržely známku výborná.
Tituly získaly:
Audrey Lady Dorotte ve třídě šampionů V1, CAC, CACIB, BOB,
Barbara Lady Dorotte ve třídě pracovní V1, CAC, res. CACIB,
Bibiana Lady Dorotte ve třídě mladých V1, CAJC.
Blahopřejeme!
MVP České Budějovice - V1, CAJC
Bibinka s kokardou CAJC


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Máme štěňátka bernského honiče - vrh G

Diana Lady Dorotte a její výstavní úspěchy