Vítejte na stránkách chovatelské stanice Lady Dorotte

Dorotte Lady Alison se narodila 17. 5. 2005 mamince Alison Lady Barnett's a tatínkovi Boscovi z Veselského dvora na Moravě v Bruzovicích.
Pořídili jsme si ji původně jako psa rodinného, ale postupně se z ní stal úspěšný pes výstavní, lovecký i sportovní. Dorotka je skvělým společníkem, má milou povahu bez jakéhokoli náznaku agresivity, miluje každého pejska a je kamarádská k dětem. Jako každý honič nezapře svůj lovecký původ a jakmile se ocitne v lese, stává se z ní vášnivý lovec.
Trénuje agility na cvičáku v Praze - Komořanech a je z ní závodnice. Na závodech agility v LA1 se dokonce umístila na druhém místě. Je prvním registrovaným závodícím bernským honičem na světě a jsem ráda, že už nyní má své ušaté následovníky v tomto skvělém psím sportu.
Na výstavách nasbírala tituly: Inter šampion, Český šampion, Grandšampion, Český junior šampion, Národní vítěz, Klubový vítěz mladých, Vítěz speciální výstavy mladých, Klubový vítěz 2008, 5x CAJC, 10x CAC, 7x CACIB, 7x BOB, 3x BIG (3, 4, 5. místo VI. skupiny FCI). Složila také CACTové barvářské zkoušky honičů a zkoušky agility LA1.
Na Valentýna 14. února 2008 Dorotka porodila devět krásných štěňátek, otcem je Ich. Edward Bencilla, ze kterých se již těší noví páníčci. Z tohoto vrhu jsme si nechali Dorotčinu dceru Agnes, více na jejích stránkách www.agnes.estranky.cz. Šest štěňat z vrhu ,,A" splnilo podmínky k zařazení do chovu a Dorotka se již v pěti letech stala mnohonásobnou babičkou.
O Velikonocích 9. dubna 2009 se Dorotce narodilo sedm štěňat z vrhu ,,B". Otcem je Jch. Lenss Moravia Bray. Všechna nádherná štěňátka jsou již u svých nových majitelů a sledujeme jejich výstavní i pracovní úspěchy. Již čtyři štěňata z vrhu ,,B" splnila podmínky k zařazení do chovu. Celkem šest Dorotčinných štěňat úspěšně složilo barvářské zkoušky honičů BZH, čtyři v I. ceně.
Dorotka je zatím nejúspěšnější chovnou fenou s nejvyšším počtem potomků zařazených do chovu.
Na jaro 2011 plánujeme poslední Dorotčina štěňata! (K odběru by byla ideálně na prázdniny...)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Máme štěňátka bernského honiče - vrh G

Diana Lady Dorotte a její výstavní úspěchy