4. ledna - 9. března 2011


9. 3. 2011
V neděli 6. března mě Dorotka doprovodila na klubovou schůzi švýcarských honičů na Kunětické hoře. Zatím ještě nehárá, ale myslím, že již brzy nás jistě čeká cesta za ženichem. Ještě dříve, než naše pětiletá Dorotka bude potřetí maminkou, z ní opět její děti udělají babičku. Dnes je to čerstě potvrzeno ultrazvukem, Bond Lady Dorotte bude otcem! Jeho nevěsta Dorothea Haniččina zahrádka má nové stránky, které si můžete prohlédnout zde: www.hulinskeholesa.ic.cz.
Také blahopřejeme k rostoucímu bříšku Audrey Lady Dorotte, které sledujeme na stránkách CHS Lady Bardotte.



15. 2. 2011
Cesta na Slovensko za JCH Bondem Lady Dorotte
Pro naši loveckou parťačku Dorotheu Haniččina zahrádka vybral páníček za ženicha krásného a ze všech nejušatějšího psa z mého chovu a požádal mě o asistenci při krytí. Ty pravé dny byly o víkendu a tak jsme se vypravili za chovným šampionem Bondem do Zvolena. O tom, že byl ten pravý den jsme se hned na místě přesvedčili, než jsem k párku došla, abych fenku přidržela, byli svázaní... Na Slovensku jsme se zdrželi a druhý den si prohlédli Zvolen, Bánskou Bystrici, navštívili jsme památku UNESCO - drevený artikulárny kostol Hronsek a hrad Lupča. Večer jsme se zastavili u majitelů Bonda ve Zvoleně a Dorothea s Bondem opět neváhali a došlo okamžitě k překrytí. Bond asistenci opravdu nepotřebuje. Potěšila jsem se pohledem na krásného a temperamentního Bonda, který ještě po krytí radostně dováděl se svou nevěstou a moc ráda jsem navštívila jeho rodinu, které děkujeme za vlídné přijetí. Nyní nezbývá než se těšit na štěňátka... Více fotek ze Slovenska a krytí zde: http://dorotte.rajce.idnes.cz/Na_Slovensko_za_Bondem/
Také se těšíme na poslední vrh mojí Dorotky, ale ta vyčkává s háráním na jaro, letos bychom mohli mít štěňátka opravdu do tepla.
Bond
Setkání s Bondem

Dorothea na Slovensku
Zvolenský zámek a Dorothea

Bond
Nashledanou a dobrou noc, Bonde



Letí to letí a naše první štěňata, Aron, Atrey, Albert, Argo, Audrey, Amélie, Adéla (Anička), Agáta a naše Ágnes, slaví již třetí narozeniny! Přejeme všechno nejlepší!
3. narozeniny





30. 1. 2011
U nás zatím jen plánujeme dalekou cestu za Dorotčiným krásným ženichem, která se uskuteční v březnu, pak budu o všem včas informovat. Nyní gratuluji ke krytí Dorotčiny dcery Audrey s Ackim! Jsem moc zvědavá na štěňátka tohoto TOP páru a držím palce CHS Lady Bardotte!
Dnes mi udělala radost i další dcerka Bibinka, která je čerstvě uchovněná, má vlastní chovatelskou stanici Ze Starého Sedla a také nové webové stránky: www.bernskyhonic.webnode.cz.



22. 1. 2011
Sníh a mráz jsou zase tady a naše honičky opět tráví nejvíce času pěkně v teple u kamen. V neděli 16. 1. si ale užily, zúčastnily se totiž naháňky na Ostráku, spolu s bernskou honičkou Dorotheou Haniččina zahrádka. Naháňka měla rekordní počet střelců (133), ale ulovilo se jen jedno prase. Všude bylo plno čerstvých stop, které honičky sice daleko sledovaly, ale marně. Černá zvěř byla pryč, psi vyhnali jen pár kusů srnčí zvěře. Dorotka a Ágnes se však dokonale vyběhaly a všichni jsme byli spokojení se slunečným, teplým počasím a příjemným pobytem v krásné přírodě, na chvilku probuzené a osvobozené od bílé, sněhové pokrývky.
Fota (hlavně psů) z naháňky zde.
Naháňka
Dorotte Lady Alison, Dorothea Haniččina zahrádka a Agnes Lady Dorotte na nástupu

Dorotka na naháňce na Ostráku
Dorotte Lady Alison

Agnes na naháňce na Ostráku
Agnes Lady Dorotte

Dorothea Haniččina zahrádka na naháňce na Ostráku
Dorothea Haniččina zahrádka s majitelem



Se psy jsem strávila i sobotu 15. 1., tentokrát jsem se byla podívat na prestižní výstavu ŠAMPION ŠAMPIONŮ v TOP HOTELU PRAHA. Mezi psími šampiony všech plemen se úspěšně prezentovali i dva bernští honiči Acki a Audrey, kterým jsem byla fandit. Opět jsem se pokochala pohledem na krásně předvedenou Audrey Lady Dorotte, která si odnesla obří pohár v soutěži TOP DOG! Blahopřejeme! Fotky ze Šampiona šampionů zde.
Audrey na TOP DOG 2010 - Šampion šampionů
Audrey Lady Dorotte na výstavě Šampion šampionů









11. 1. 2011
Je tu nový rok a mě nejvíce těší zprávy o našich štěňatech, která dělají svým majitelům radost a mají je moc rádi. Trochu se ohlédnu zpátky, jaký byl rok minulý. Na jaře jsem uspořádala pro všechny majitele švýcarských honičů již třetí setkání a myslím, že se opět povedlo a tak se těším již nyní na příští čtvrté setkání v roce 2011. V naší malé chovatelské stanici se toho stalo hodně a začnu nejdříve tím veselým. Štěňata Lady Dorotte z vrhu A i B se v roce 2010 předvedla více jak 40x na výstavách u nás i v zahraničí, kde obdržela řady titulů a šampionátů. Mezi ty nejúspěšnější patří šampioni ICH Audrey Lady Dorotte, CH Aron Lady Dorotte, CH Atrey Lady Dorotte, JCH Barbara Lady Dorotte a Beneátka Lady Dorotte 2x CAJC, 2x BOB, Bibiana Lady Dorotte 2x CAJC, Nejlepší mladý a JCH Slovenska Bond Lady Dorotte - BOB, Junior East Winner 2010. Jejich maminka, naše Dorotte Lady Alison se na výstavách také ukázala, aby potvrdila své kvality a získala titul Grandšampion.
Výstavně nejúspěšnější fenou bernského honiče roku v České republice se stala ICH Audrey Lady Dorotte, zvaná také Dorotka, která se v soutěži TOP DOG VI. skupiny FCI umístila na 5. místě!
V roce 2010 složily pracovní zkoušku 4 fenky Lady Dorotte: Agnes ve III. ceně a Bibiana, Barbara a Beneátka v I. ceně. Společně se účastnily výcvikových dní, trénovaly v obůrkách a nyní aktivně loví na naháňkách.
Již celkem 9 Dorotčiných štěňat splnilo podmínky k zařazení do chovu a v roce 2010 se narodila štěňátka Aronovi, Adéle a Amélii Lady Dorotte. Naše mladá, pětiletá Dorotka se stala babičkou již 20 vnoučatům! Je mi potěšením sledovat jejich růst a první výstavní úspěchy. Založila jsem jim i galerii na našich stránkách: Dorotčina vnoučata.
Také jsme uvažovali o štěňatkách, ale naše fenky tentokrát neháraly současně a díky tomu jsme přestali plánovat společné, zahraniční krytí. Místo toho si ty naše holky užily pohybu a praktického lovu na naháňkách, což je baví ze všeho nejvíc.
Na konci roku se stala velmi smutná událost, od svého domu v Praze 6 zmizela naše milá Barbara Lady Dorotte. Barunka není útěkářka, je milá, kontaktní a domníváme se, že ji někdo odvezl a nechce ji vrátit. Měla obojek, známku s telefonem, čip a je tetovaná v uchu č. 538. Stále doufáme, že ji někdo u někoho zahlédne... Rodina Novákových svou milovanou Barču stále hledá.
Barunka se své mamince Dorotce podobala asi nejvíce, s její majitelkou Janou jsme kamárádky a její ztráta mě velmi bolí. Je to i jeden z důvodů, proč jsem se rozhodla pro poslední Dorotčina štěňátka v tomto roce. Poslala jsem již žádost o krycí list a máme vybraného i toho pravého ženicha pro Dorotku, ale o tom zase příště.
S maminkou Dorotkou
Dorotka a Barča





4. 1. 2011
Všechno nejlepší do nového roku a hodně radosti a úspěchů s bernskými honiči
přeje
CHS Lady Dorotte

Děkujeme nejen majitelům našich štěňat za milá přání a krásné fotky a majitelům Bruna, zvaného Boník, i za originální honičí přání, které sami vyrobili z vizovického těsta, udělalo nám velkou radost!
PF 2011
Více nových fotek našich štěňat v galeriích...







Aktuality 2010

Aktuality 2009

Aktuality 2008

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Máme štěňátka bernského honiče - vrh G

Diana Lady Dorotte a její výstavní úspěchy