21. 4. - 23. 5. 2011


23. 5. 2011
Dorotka odpočívá na zahradě v 59. dni březosti
Více kulatých fotek zde.



18. 5. 2011
Dorotka je jako kulička, blíží se jí termín porodu (27. - 28. května).

17. 5. 2011
Všechno nejlepší k narozeninám, Dorotko!!!
Děkujeme za přání majitelům našich štěňátek (i těm budoucím)!
Více narozeninových fotek v galerii Dorotka a Agneska - Dorotčina galerie.


V sobotu dne 14. 5. jsem se potěšila na MVP v Praze s Aničkou a Amálkou Lady Dorotte, setkala jsem se tu též s Dorotčinou vnučkou Brixie Hvězda z Větrníku a vnukem Ackim Lady Bardotte.
Nové fotky v galeriích našich štěňat Amélie, Adély a Alberta.
Adéla a Amélie Lady Dorotte



10. 5. 2011
Dorotce zbývají do porodu jen 3 týdny!
Dorotka na břehu Sázavy


Speciální výstava švýcarských honičů 7. 5. 2011

Letos se naše speciálka konala v Hlučíně u Ostravy ve sportovním areálu Kozmice. Byl krásný slunečný den a švýcarské honiče posuzovala paní H. Ahrens (A) na asfaltu basketballového hřiště. Účast byla malá, z původních osmnácti přihlášených honičů bohužel všichni nedorazili, a tak se tu bernských honičů vystavovalo pouze devět! Švyckých honičů se předvedlo pět. Bernští i švyčtí honiči tu byli jen ze dvou místních chovatelských stanic, Bencilly a Haniččiny zahrádky, a jejich odchovů. Paní rozhodčí je původem Češka a tak byla škoda, že výstavu nahlas vůbec nekomentovala, jako diváci jsme se tak nic nedozvěděli. Výsledky byly opět překvapivé (stejně jako vloni v Mladé Boleslavi, kde jsem ji viděla prvně posuzovat). Na výstavě se ale předvedl ve třídě mladých první importovaný pejsek jurského honiče. Majitel pejska, pan Růžička, má již pár tohoto plemene a to je velká naděje pro chov jurského honiče u nás!
Na výstavu se přišli podívat i lidé z okolí se švýcarskými honiči, kteří se nevystavovali, a tak jsem měla možnost vidět ještě další dva pejsky z Haniččiny zahrádky, vrhu F.
Já jsem přijela na výstavu pouze fotit bonitaci pro klub. Z Prahy do Ostravy mě vezl pan předseda klubu, jenž jel na výstavu s poháry. Přestože jsme vstávali okolo třetí hodiny ráno, užili jsme si hezký den mezi prima lidmi a jejich ušáky. Pořídila jsem spoustu fotek z průběhu výstavy i bonitace, které jsou k vidění (i stažení) zde: http://dorotte.rajce.idnes.cz/Specialni_vystava_svycarskych_honicu_v_Kozmicich/

Jurský honič Emir Vom Berner Jura


Naše březí Dorotka na hradě Hláska 8.5.





1. 5. 2011

Na návštěvě v CHS Z Hulínského lesa

Byli jsme se podívat na naše krásná vnoučata, děti Bonda Lady Dorotte, v Hulíně. Už se nemůžeme dočkat štěňat po naší Dorotce, která má již bříško jako soudeček.

Fenka z CHS Z Hulínského lesa (17 dní stará)





25. 4. 2011

Veselé Velikonoce!

Velikonoce na chalupě

Budoucí maminka Dorotka





21.4. 2011

Celostátní sraz švýcarských honičů v Mělníku

Již od rána se v kempu začali scházet majitelé, doprovázeni nejen svými pejsky, ale většinou i celou rodinou. Počasí se opravdu vydařilo a mladým dovádějícím honičům to na jarní trávě velmi slušelo.
Odpoledne paní rozhodčí Janická posuzovala štěňata z loňských vrhů. Noví majitelé se zde dozvěděli, ještě před tím, než se přihlásí na oficiální výstavu psů, jestli jejich pejsek odpovídá standartu a jak probíhá posuzování.
Předvedlo se tu celkem třináct štěňat; šest bernských štěňat z CHS Andaradam, dvě z CHS Bencilla, tři z CHS Hvězda z Větrníku, jedno z CHS Lady Bardotte a tři švycká štěňata z CHS Bencilla.

Kokardu za nejkrásnější štěně fenky bernského honiče získaly:
1. Beata Hvězda z Větrníku
2. Anita Andaradam
3. Ornella Bencilla

Kokardu za nejkrásnější štěně psa bernského honiče získali:
1. Agis Andaradam
2. Barnabáš Hvězda z Větrníku
3. Alex Lady Bardotte

Po posuzování exteriéru tu měli majitelé štěňat jedinečnou příležitost se dozvědět něco o loveckém výcviku a vyzkoušet si se svým psem stopu černé zvěře. Mladí honiči se prvně seznámili s čerstvou prasečí škárou a očichali si i liščí kůži.
Kdo měl chuť, mohl si také zasoutěžit, pejsci např. v hledání buřtů a děti ve skládání psích puzzlí, malování svých pejsků na chodník, modelování z plastelíny, házení diskem a potom obdržely nejen sladké odměny.
Došlo také na měření uší nejušatějších psích krasavců. V soutěži o nejdelší uši zvítězila o neuvěřitelných 6 cm Beneátka, mezi druhým a třetím místem byl rozdíl jen 2 mm.

Soutěž o nejdelší uši:
1. Beneátka Lady Dorotte
2. Ornella Bencilla, Pinkie Bencilla
3. Dorotte Lady Alison, Connie Lady Barnett's, Airin Bohemia Rhapsody
Účastníci setkání


Já jsem měla radost ze setkání s naší psí rodinkou, tedy s Dorotčinými dětmi a vnoučaty, i když jsem mezi psaním diplomů a pamětních listů neměla ani čas si s jejich majiteli pořádně popovídat. Dorotka a její dcery Amálka a Anička se paní Janické velmi líbily a tak i ony, kterým mateřství velmi prospělo, byly oceněny kokardou Nejlepší fena.
dcery Adéla Lady Dorotte, Amélie Lady Dorotte a jejich matka Dorotte Lady Alison

Beneátka Lady Dorotte (dcera)

Bruno Lady Dorotte (syn)

Alex Lady Bardotte (vnuk)

Beata Hvězda z Větrníku (vnučka)

Adam Hvězda z Větrníku (vnuk)

Barnabáš Hvězda z Větrníku (vnuk)

Více fotek na rajčeti...

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Máme štěňátka bernského honiče - vrh G

Diana Lady Dorotte a její výstavní úspěchy