Disco du Poirchet - vrh C

Naše krásná Dorotka měla vždy pěkná, zdravá a úspěšná štěňátka, z nichž většina se již zařadila do chovu, a tak jsem se rozhodla ještě pro jeden, poslední vrh. Najít u nás pro Dorotku nepříbuzného, krásného a zdravého krycího psa podle mých představ není vůbec jednoduché. Rozhodla jsem se proto najít takového psa v zahraníčí a přivézt k nám novou, zdravou a nepříbuznou krev. Pro naši interšampionku Dorotku jsem vybrala nádherného, urostlého psa, šampiona Francie, který se jmenuje Disco de Poirchet. Disco bydlí v chovatelské stanici des Échos de Belledonne v Savojských Alpách a je to pes s úspěchy nejen výstavními, ale i loveckými, s velmi milou a přátelskou povahou, je to doslova mazel!
Ten pravý krycí den D pro Dorotku byla podle krevního vyšetření na veterinární klinice sobota. Doporučili nám nejlépe sobotu dopoledne, abychom mohli v neděli ještě překrýt. Tak se tedy stalo. V pátek jsme se vydali na cestu a v sobotu 26. 3. 2011 před polednem jsme již ve Francii velmi úspěšně nakryli. V neděli večer měla Dorotka i Disco opět velký zájem a tak došlo k překrytí a opět půlhodinovému svázání.
U pana chovatele Pesentiho jsem měla možnost si prohlédnout jeho velmi pěkné potomky od dvou fen, které si pan chovatel zanechal ve své smečce. Ve Francii se chová hlavně typ vysokonohého elegantního honiče s pěknou kostrou a vynikajícím úhlením.
O Velikonocích bychom již měli podle ultrazvuku vědět, jestli je Dorotka opravdu březí. Štěňátka by se měla narodit ke konci května, k odběru budou asi druhý týden v červenci.
Šampion Francie Disco du Poirchet

Šampion Francie Disco du Poirchet

ICH Dorotte Lady Alison a CH Disco du Poirchet


Disco spolu s Bellou hlásí prase...


Dorotka spolu s Barbarou, Agnes a Dorotheou hlásí prase...

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Máme štěňátka bernského honiče - vrh G

Diana Lady Dorotte a její výstavní úspěchy