31. 7. - 28. 9. 2011


28. 9. 2011

IV. setkání švýcarských honičů

V neděli 25. 9. se honiči sešli na petřínské louce za Hladovou zdí. Je to klidné místo, kde pobíhajících patnáct honičů nikomu nevadilo. Sešlo se tu čtrnáct bernských honičů a jeden švycký ve věku od necelých čtyř měsíců do dvanácti let. Setkání to bylo volné, pouze jsme se společně vyfotili a pak psy vypustili. Sraz navštívil i fotograf psů pan J. Šimeček, kterému moc děkuji za spoustu krásných fotografií! Po důkladném proběhnutí honičů (Dorotka s Ágnes nám na louku z křoví dokonce přihnaly zajíce) jsme se pak vypravili na procházku a pokochali se výhledem na Prahu a Hradčany. Nakonec jsme poseděli i s honiči v příjemné restauraci Petřínské terasy.
Naše fotografie i fotografie J. Šimečka si můžete prohlédnout zde: http://dorotte.rajce.idnes.cz/IV._setkani_svycarskych_honicu/
Arina z Českého lesa, Lord Bencilla, Amélie Lady Dorotte, Adéla Lady Dorotte, Casiopea a Cordélie Lady Dorotte, Dorotte Lady Alison, Ágnes Lady Dorotte, Daisy Belle Bohemia Hill, Agni od Punkvy, Inari ze Sulické tvrze a Pongo Bencilla

Gloria Olaska, Ágnes Lady Dorotte, Dorotte Lady Alison, Amélie Lady Dorotte, Bruno Lady Dorotte, Casiopea Lady Dorotte a Adéla Lady Dorotte na cestě do restaurace

foto: J. Šimeček - se štěňaty Cordulkou, Casinkou a maminkou Dorotkou



Moc blahopřejeme novomanželům a děkujeme za krásné svatební foto s Brunem!





17. 9. 2011
Na návštěvě severočeských honičů s Amélií, Adélou, Agnes Lady Dorotte a Dorotte Lady Alison u Albrechta Hvězda z Větrníku, Ornelly Bencilla s Carmen Lady Dorotte, Nerem a spol.
zleva: Dorotte Lady Alison s dcerami Agnes, Amélií a Adélou Lady Dorotte a Adélin syn Albrecht Hvězda z Větrníku

malá Carmen Lady Dorotte




13. 9. 2011

Klubová výstava KCHŠH v Litomyšli 10. 9. 2011

Naše klubová výstava měla letos nejen rekordní účast (44) švýcarských honičů, ale byly tu prvně zastoupeny všechny čtyři barevné variety. Sešlo se zde hodně přátel našich honičů, často doprovázených i více psy, kteří se nevystavovali. Výstavu posuzoval na vysoké profesionální úrovni pan rozhodčí Otakar Vondrouš. Rozhodující byl u něho pohyb a předvedení. Náročný byl i v detailech a tak to má na klubové výstavě být. Počasí nám přálo, i když sluníčko se neukázalo a já ho mírně postrádala při focení bonitace.
Výstavní kruh je ve stráni a stavět psy z kopce není zrovna ideální, ale prostředí uzavřeného kynologického cvičiště je zde v Litomyšli příjemné. Akce se velmi vydařila a celý průběh výstavy jsme s dcerou tradičně zdokumentovaly. Foto všech ůčastníků a portréty psů z bonitace si můžete prohlédnout zde: www.dorotte.rajce.idnes.cz/Klubova_vystava_svycarskych_honicu_v_Litomysli_2011

Já jsem předvedla svoji šestiletou Dorotku v čestné třídě a ona opět zvítězila!
Dorotka se tu setkala nejen se svými štěňaty ze tří vrhů: Audrey, Amálkou, Adélkou, Brunem, Beneátkou, Berenikou, Claire a Carmen Lady Dorotte, ale seznámila se i se svými vnoučaty (po Amálce L. D.) Bedřiškou a Beatou Hvězda z Větrníku, (po Adélce L. D.) s Albertem Hvězda z Větrníku, (po Audrey L. D.) s Belindou a Bandittou Lady Bardotte a (po Bondovi L. D.) s Aischou z Hulínského lesa. Bylo to neuvěřitelně krásné setkání. Blahopřeji všem našim vystavovaným potomkům ke skvělým výsledkům a Brunovi a Berenice Lady Dorotte k úspěšnému absolvování bonitace! Děkuji také majitelům Dorotčiných štěňat za předvedení v soutěži chovatelských skupin, kde jsme získalli krásné 2. místo. Ze 34 přihlášených bernských honičů bylo 12 Dorotčiných potomků! V České republice se odchová okolo šesti vrhů ročně, ale bohužel se z nich prezentuje a do chovu zapojí jen malé procento. Je to velká škoda pro chov honičů a je potěšující, že účast na klubové výstavě má vzestupnou tendenci. Svůj podíl na tom má jistě i nový předseda klubu a jeho zájem o čerstvé majitele těchto krásných psů. Klubová výstava je vždy velkým svátkem pro plemeno a tahle se opravdu povedla!
ICH Dorotte Lady Alison - vítězka čestné třídy

Vítězky tříd: Gana, Amélie Lady Dorotte, Brillance, Audrey Lady Dorotte a pan rozhodčí O.Vondrouš

Dorotčin vnuk Banditto - VN1 a jeho matka Audrey Lady Dorotte - V1, CAC

Bruno Lady Dorotte - V1, CAC

Soutěž chovatelských skupin - Lady Dorotte (Bruno, Audrey, Amélie, Adéla, Beneátka) 2. místo








2. 9. 2011
Naše tříměsíční štěňata se mají k světu, váží okolo 11 kg a rostou stále do krásy! Moc děkuji za zprávy i fotky majitelům.
Více nových fotek v galerii Casiopey, Carmen a Claire.
Casiopea

Claire s Bedřiškou






29. 8. 2011
Nové stránky má už nejen naše štěňátko Carmen, ale i Cecília Lady Dorotte - www.cecilia.estranky.cz!
Cecília Lady Dorotte - 3 měsíce


Mám zrovna chřipku a je prima, že mohu sledovat, jak rostou do krásy a dělají svým majitelům radost alespoň na dálku. Už se moc těším, že se s některými štěňaty sejdu za pár dní na klubové výstavě a jsem velmi zvědavá i na Dorotčina vnoučata! Doufám, že tam bude letos lepší atmosféra než tomu bylo loni.
Blahopřeji také k čerstvým výstavním úspěchům Dorotčinným potomkům:
Banditto Lady Bardotte (vnuk po Audrey) - MVP Bratislava: 2x Velmi nadějný, 1. ve tř. štěňat, MVP Mladá Boleslav: Velmi nadějný, 1. tř. štěňat
Barnabáš Hvězda z Větrníku (vnuk po Amálce) - MVP Mladá Boleslav: V1, CAJC, BOJ (nejlepší mladý)
Audrey Lady Dorotte v Mladé Boleslavi, tř. šampionů: V1, CAC, CAC ČMKÚ, CACIB

Jak se také běhá o BOBa si můžete přečíst v zajímavém příspěvku o mezinárodní výstavě v Mladé Boleslavi na fóru zde: brh.xforum.cz/viewtopic.php?f=11&t=108








25. 8. 2011

Setkání štěňat Z Hulínského lesa

Tento víkend jsem ráda přijala pozvání na sraz štěňat CHS Z Hulínského lesa. Byla to velmi vydařená akce, pořádaná chovatelem Jiřím Němcem na myslivecké chatě Kosova hora. Čtyřměsíční sourozenci se svou maminkou Dorotheou Haniččina zahrádka i ostaní pejsci se tu dosyta vyběhali na velkém oploceném pozemku a jejich majitelé poseděli u příjemného občerstvení. Přijel se podívat i pan předseda klubu R. Levý se svými psy a další přátelé bernských honičů. Štěňata se tu připravovala na svou první výstavu a vyzkoušela si i stopování černé zvěře. Nejvíce je bavila hra na honěnou se spárky! Pro mě bylo moc hezké vidět dohromady Dorotčina vnoučata (po jejím synovi Bondovi Lady Dorotte) i dcery Agnes, Bibianu a Casiopeu Lady Dorotte. Chovatelství je velká radost!
Účastníci setkání

Chovatel Jiří Němec

Alma se spárkem

Agga, Alma, Airin a Art z Hulínského lesa ve výstavním kruhu




Putování s honiči po severních Čechách

S rodinou a honičkami jsme se rozhodli strávit pár prázdninových dní v Jizerských horách. První den jsme navštívili na Hamru na jezeře naše štěňátko Carmen a její psí i lidskou smečku. Poznala nás a řádně přivítala, roste z ní krásná psí slečna. Zdrželi jsme se tu rádi do druhého dne a poté se vypravili na Ještěd. Ubytovali jsme se na krásném statku v Raspenavě a vydávali jsme se odsud na výlety po nádherné přírodě a památkách i s naší Ágnes a Dorotkou. Navštívili jsme mé rodné město Liberec, příbuzné v Libverdě, prohlédli jsme si město i zámek Frýdlant a Frýdlantskou rozhlednu, klášter Hejnice, vodopád Velký Štolpich, Ořešník, hrad Frýdštejn a další.
Psí kamarádi na Hamru (Agnes, Dorotka, Nero, Carmen, Akim, Nero 2)

Honičky na Ještědu

Dora s Agnes před klášterem v Hejnicích






8. 8. 2011
Jsme již úplně bez štěňátek a Dorotka s Ágneskou mě opět každý den doprovázejí na dlouhých vyjížďkách na kole a dostávají se zase do formy. Děkujeme za zprávy od štěňátek!
Nové fotky v galeriích štěňat - zde - (Albert, Casiopea, Cordélie, Claire, Crusoe) a na stránkách Carmen.
Na vyjížďce s Dorotkou a Agnes

Casinka plave!

Portrét Crusíčka




31. 7. 2011
Naše malá Carmen Lady Dorotte má už své stránky a skvělého parťáka ke hrám Nera Bencillu. Více zde: carmen-brh.webnode.cz.
Carmen a Nero


Další z letních úspěchů našich štěňat: CH Aron Lady Dorotte získal na výstavě v Rakousku (dokonce v konkurenci, což na zahraničních výstavách není běžné) V1, CACA, CACIB, BOB, BOG 5! Splnil také podmínky pro zadání Mezinárodního výstavního šampiona C. I. E. Gratulujeme!
Aron Lady Dorotte

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Máme štěňátka bernského honiče - vrh G

Diana Lady Dorotte a její výstavní úspěchy