22. 10. - 26. 12. 2011


26. 12. 2011
Příjemné prožití vánočních svátků a vše nejlepší v novém roce!

zleva: Amélie Lady Dorotte, Adéla Lady Dorotte, Beneátka Lady Dorotte, Agnes Lady Dorotte, Dorotte Lady Alison, Czudla Stříbrný permoník, Audrey Lady Dorotte, Amarena des Gorges de la Lizerne (Terezka), Banditto Lady Bardotte, Apache Lady Bardotte

Skákání za piškoty

Více fotek z návštěvy v CHS Lady Bardotte zde: http://dorotte.rajce.idnes.cz/Vanoce_2011/

Ráda jsem přijala Moničino pozvání k příjemnému adventnímu posezení s našimi milými honiči a kamarádkami v Duchcově! V CHS Lady Bardotte nás přivítala Dorotčina dcera Audrey (Dorotka) se synkem Bandittou a dalším vnukem Apachem (syn Arona Lady Dorotte), jeho maminka Czudla a švycká kráska Amarena. Přijela jsem z Prahy s Mariannou a její Aničkou a Amálkou Lady Dorotte s naší Ágnes Lady Dorotte a jejich maminkou Dorotkou. Dorazila ještě Nikola s Beneátkou Lady Dorotte a tak se sešla jedna velká bernská rodinka!
Byl to pro mě nezapomenutelný zážitek, vidět takové množství krásných honičů pohromadě a setkat se i s tolika Dorotčinými potomky najednou. Poznávají se, hrají si a v Dorotce stále vidí mámu a já jako chovatelka ve všech vidím Dorotku a jsem na ně moc pyšná. Mají užasné nekonfliktní povahy a trošičku jsme je na návštěvě rozmazlovaly, ale jsou přece Vánoce!
Děkuji všem za krásná PF a fota našich štěňátek! My na PF teprve pracujeme, tak příště...




27. 11. 2011
Včera jsem se s Dorotkou a Ágnes zúčastnila naháňky v Kosově Hoře spolu s J. Němcem a jeho Dorotheou. Honičky se dosyta vyběhaly, hlásily srnčí, po černé zvěři se však slehla zem, přitom podle stop bylo vidět, že tam prasata nedávno byla. Po třech lečích na černou byl ještě krátký hon na bažanty.
Moc děkujeme za pozvání a příjemně strávený den v lese! Po honu za námi přijela Jana s Casinkou, nejmladši Dorotčinou dcerou. Casiopea už sice vypadá jako velká, ale je to ještě štěňátko a bude si muset na svůj hon ještě počkat. Moc se těšíme na další společné akce a blahopřejeme také všem céčkovým štěňátkům k půlročním narozeninám!
Na naháňce

Agnes Lady Dorotte, Dorothea Haniččina zahrádka a Dorotte Lady Alison

Dorotka a Agneska s výslužkou




30. 10. 2011
27. října jsem ráda přijala pozvání na naháňku a návštěvu majitelů našeho štěněte Bibiany Lady Dorotte na Orlíku. Musela jsem sice nechat kvůli hárání obě naše honičky doma, ale vzala jsem s sebou alespoň fotoaparát. Bernské honičky se tu brzy ráno sešly dvě (Bibi a Dorothea), obě jsou ovladatelné a předvedly velmi pěknou práci při naháňce i dohledávce. Zvěře tu mají opravdu hodně, den předtím se ulovilo 96 kusů černé zvěře a nyní 64. Loveckých psů se sešlo dost a jsou tu skutečně třeba. Pořídila jsem hodně fotek hlavně psů, z nichž některé si můžete prohlédnout zde: http://dorotte.rajce.idnes.cz/Nahanka_Orlik_27._10._2011/
Bibiana Lady Dorotte u výřadu

Bibiana Lady Dorotte a Dorothea z Haniččiny zahrádky u dohledaného kusu

Casiopea Lady Dorotte s maminkou Dorotkou a Agnes Lady Dorotte na Kunětické hoře po schůzi KCHŠH





22. 10. 2011
Podzim je tu a s ním i pozvání na naháňky s našimi honičkami! Těším se, že se nám podaří určitě některé navštívit, přestože Dorotka právě začala hárat a bude si muset chvíli počkat. Zatím s Ágnes a Dorotkou jezdím každý den na kole a udržuji je v kondici. Čím je větší zima, tím jedu rychleji, ale běží kratší trasu.
Dlouho jsem na stránky nic nenapsala, protože jsme měli nyní takové smutné období - úmrtí v rodině.
Dorotčini potomci se však mají k světu a moc jim blahopřejeme k úspěchům. Na mezinárodní výstavě 24. 9. v rakouském Tullnu byl opět v konkurenci velmi úspěšný Aron Lady Dorotte - V1, CAC, CACIB, BOB a gratulujeme též k titulu C.I.B. Mezinárodní šampion krásy!!!
Aron Lady Dorotte - V1, CAC, CACIB, BOB, C.I.B.


Také Dorotčina vnoučata si vedou dobře a letošní Světový vítěz mladých z Paříže (vnuk po Adélce) Albert Hvězda z Větrníku získal nyní 16.10 v Polsku V1, CWC/CAC, BOB a 17. 9. na NVP v Brně V1, CAJC a (vnučka po Amálce) Bedřiška Hvězda z Větrníku V1, CAJC, BOJ a BOB! Na MVP v Českých Budějovicích 8. 10. (vnuk po Audrey) Banditto Lady Bardotte - VN1 a (vnuk po Aronovi) Athos Lady Bardotte - V1.
Krásná Audrey Lady Dorotte plánuje nyní štěňátka a najdete vše o ní i ostatních členech smečky Lady Bardotte na nových stránkách zde.
Nové stránky má i naše malá Carmen Lady Dorotte spolu s Nerem zde.
Jak se daří vnoučkovi po Adélce Albrechtovi Hvězda z Větrníku se můžete podívat na jeho nových stránkách zde.
Carmen Lady Dorotte s Nerem na sobotním výletě na Ještědu




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Máme štěňátka bernského honiče - vrh G

Diana Lady Dorotte a její výstavní úspěchy