7. 2. - 7. 4. 2012


7. 4. 2012
Krásné Velikonoce!
Naše velikonoční štěňátka z vrhu B oslaví již své třetí narozeniny, přejeme jim vše nejlepší!

Co je nového u našich ušatých štěňat z vrhu B po Lenssovi Moravia Bray se dozvíte níže...

Beneátka Lady Dorotte je krásná chovná fenka, která právě čeká svá první štěňátka s multišampionem Edwardem Bencillou v CHS Aurita Kitta! Držíme jí moc palce! Na výstavách získala: 2x CAJC, 2x CAC, CACIB, 2x Národní vítěz, 2x BOB
Barvářské zkoušky honičů - I. cena

Berenika Lady Dorotte absolvovala bonitaci a splnila podmínky pro chovnost, vídám se s ní téměř každý den, protože bydlí v naší ulici a je to velmi milá a šikovná fenka, která dělá své rodině jenom radost.

Bibiana Lady Dorotte letos také plánuje svá první štěňátka, na výstavách získala 2x CAJC, BOJ, 2x res. CAC
Mezinárodní barvářské zkoušky honičů - I. cena

Bruno Lady Dorotte získal na klubové výstavě V1, CAC a absolvoval úspěšně též bonitaci, nyní se tento pěkný pes chystá ještě na další výstavu, aby splnil podmínky pro chovnost.

JCH Bond Lady Dorotte je na Slovensku chovným psem. Slovenský junioršampion, BOB, Junior East Winner 2010 a u nás je též otcem Artuše, Arta, Aischy, Almy, Aggy, Anabel a Airin z Hulínského lesa, další štěňátka by měl mít v CHS Bernhonni.

Bondy Lady Dorotte je velmi pěkný pes, na výstavě se předvedl úspěšně jen ve tř. dorostu a získal Velmi nadějný 1. Jeho majitélé sice výstavy neplánují, ale Bondy se má u nich přímo skvěle.

JCH Barbara Lady Dorotte - vítězka mladých speciální výstavy, Český junioršampion
Mezinárodní barvářské zkoušky honičů - I. cena
Barča se bohužel v prosinci 2010 ztratila od svého domu v Praze 6. Stále doufáme, že tato milá a kontaktní fenka žije u někoho, kdo ji nechce vrátit. Naděje umírá poslední...





31. 3. 2012
Fotografie z MVP v Českých Budějovicích zde: http://dorotte.rajce.idnes.cz/MVP_Ceske_Budejovice/

vítězky Amélie Lady Dorotte - V1, CAC, CACIB a Carmen Lady Dorotte - V1, CAJC, BOJ, BOB




27. 3. 2012

Jarní setkání švýcarských honičů s výcvikovým dnem v Kosově Hoře

Plánování této soukromé akce začalo již více než před půl rokem po úspěšném srazu štěňat Z Hulínského lesa v myslivně Kosova Hora. Možnost chovatele Jiřího Němce na pronajmutí této myslivny s dobře oploceným pozemkem je pro naše honiče ideální. Velký dík za pořádání výcvikového dne patří právě J. Němcovi, který zajistil vše potřebné ke zdárnému průběhu celého víkendu, živým divočákem počínaje, občerstvením, ubytováním či nádherným počasím konče. Já jsem přijela s Janou N. a Casinkou s Dorotkou již v pátek, pomoci s vařením a přípravou na sobotu. V pátek přijel i Richard K. s Celerem, Petr Š. s Artušem a Martina V. s Aischou. Spolu s Jiřím N., kamarádem Davidem D. a jejich manželkami a rodinou se večer připravovalo vše potřebné, vařila se polévka a pak se sedělo a povídalo dlouho do noci. Po krátkém odpočinku v penzionu nás brzy ráno čekalo vyšlapání šestnácti stop spárky černé zvěře v lese, více jak 600 kroků dlouhých. Po našlapání stop jsme se vrátili do myslivny, kde se již začali scházet první účastníci.
Sešlo se tu 16 psů, kteří absolvovali stopu a dalších 6 psů se svými majiteli se přijelo podívat na setkání. Den jsme začali polévkou v myslivně, pak byl nástup všech účastníků s troubením a představením mezinárodních rozhodčích pana P. Burdy a M. Füleky. Na nástup se přijel podívat i předseda klubu R. Levý. Škoda jen, že neviděl honiče při práci a po nástupu zase odjel. Nejdříve se zkoušela ochota k práci na černou zvěř. Honiči v porostu schovanou bednu s divočákem našli a zvučně hlásili. I ti méně odvážnější mladí psi se postupně přidávali k těm více zkušeným. Psy jsme rozdělili na dvě skupiny, vylosovali si pořadí stop z klobouku a první skupina pak odjela i s rozhodčími do lesa. Já jsem zůstala s druhou skupinou a trénovali jsme na výstavy. Po návratu rozhodčích následoval oběd a do lesa vyrazila druhá skupina. Měla jsem možnost při stopách sledovat, kterak to mají mladí honiči v krvi, i když se většina setkala se stopou poprvé. Nakonec byli všichni úspěšní! Někteří i krásně hlásili škáru na konci stopy. Moc se mi líbila práce mého štěněte Cordélie Lady Dorotte, která šla stopu poprvé a hlásila jako o život, být to zkoušky, dostala by asi I. cenu. Lovu se sice nikdy věnovat nebude, je pro svou rodinu kamarádem, ale vlohy tu rozhodně jsou! Všichni si také vyzkoušeli i odložení a chování po výstřelu. Po návratu z lesa bylo slavnostní zakončení výcvikového dne, na kterém nám opět zatroubila Lýdie Jašová a rozhodčí pochválili vlohy všech zúčastněných honičů, všichni prý mají na to, aby zkoušky úspěšně zvládli! Budu jim držet palce nejen na zkouškách, ale i na výcvikovém dni na Orlíku pořádaném 14. 4. (Škoda jen, že se termín kryje se srazem štěňat v Mělníku, kam proto nejedu. Nebudu tam mít asi žádné štěně, ve stejný den je totiž nejen výcvikový den, kam jede Casiopea Lady Dorotte, ale také výstava psů v Ostravě, kde je přihlášená Claire a Cecílie Lady Dorotte a další berňáčci, kteří budou díky tomu na srazu chybět. Včas jsem na to předsedu upozorňovala, leč marně. Na všechna svá štěňata z vrhu C se však těším na speciální výstavě KCHŠH!)
Po ukončení výcvikového dne jsme si dali kávu a bylo tu nepřeberné množství výborných zákusků, protože každá z účastnic setkání napekla nějaké dobroty. Všichni si ze setkání odnesli pamětní list a keramickou medaili s otiskem spárku, které jsem vyrobila, vytištěné zkušební řády na BZH od Nikoly F. a časopis Svět psů věnovaný švýcarským honičům, který pro tuto akci poskytlo nakladatelství Minerva.
Někdo se musel rozloučit a někdo mohl zůstat ještě do neděle, a tak strakaté povídání pokračovalo dlouho do noci. Na stolech bylo stále dost pečeného masa a výborného zeleninového salátu a proto ke grilování připraveného naloženého masa tím pádem ani nedošlo. V neděli jsme pomohli s úklidem myslivny a příjemně unavení a s dokonale vyběhanými honiči jsme se vraceli domů. Víte, co se stalo s obůrkovým divočákem zakoupeným pro tuto akci ? Ještě ten den prorazil u Němců plot a utekl do lesa. Všichni mu přejeme tu svobodu, kterou zakusil poprvé. Zasloužil si ji.

Fotografie s popisky z výcvikového dne v Kosově Hoře si můžete prohlédnout zde:






19. 3. 2012
Těším se již tuto sobotu na JARNÍ SETKÁNÍ ŠVÝCARSKÝCH HONIČŮ S VÝCVIKOVÝM DNEM v Kosově Hoře!
Více info a mapku najdete zde: Akce pro honiče.

Mám velkou radost z nádherných Dorotčiných vnoučat. Štěňata Cartouche, Cleopatra, Crusoe, Carola a Colette a jejich maminka Audrey se mají skvěle. Více o nich na stánkách Lady Bardote.




12. 3. 2012
Dorotka je opět babičkou! Velké gratulace Audrey Lady Dorotte k jejím štěňátkům v CHS Lady Bardotte! Už se nemůžu dočkat, až je uvidím.

JCH Bond Lady Dorotte

O víkendu jsem byla požádána majitelkou fenky o asistenci u prvního krytí Ferdušky (Gloria Olaska) naším psem Bondem Lady Dorotte žijícím na Slovensku. Dlouhá cesta nebyla opět zbytečná a tak nezbývá, než držet Ferdě palce.






26. 2. 2012
24. března se koná JARNÍ SETKÁNÍ ŠVÝCARSKÝCH HONIČŮ S VÝCVIKOVÝM DNEM v Kosově Hoře u Sedlčan, dopoledne bude výcvik a odpoledne setkání, více info a mapku najdete v rubrice : Akce pro honiče!
Děkujeme za nové foto Dorotčina vnuka Alberta Hvězda z Větrníku, moc mu to sluší!

Máme také velkou radost z nových stránek Dorotčiny dcery Claire Lady Dorotte a vnučky Bedřišky Hvězda z Větrníku a jejich nové CHS Od Lošovské Hvězdárny: www.bernsky-honic.estranky.cz.

ICH Aronovi Lady Dorotte blahopřejeme ke štěňatům která se narodí v Polsku!




14. 2. 2012
Všechno nejlepší ke čtvrtým narozeninám našim štěňatům z vrhu A!

(19. 2. 2012)
Už to jsou čtyři roky, co u nás přišla na svět Dorotčina první štěňátka: Audrey, Amélie, Adéla, Agáta, Ágnes, Aron, Atrey, Argo a Albert. Těši mě, že se všem dobře daří, jsou zdravá a dělají svým majitelům radost. Šest těchto štěňat po multišampionovi Edwardovi Bencilla je chovných a výstavně i pracovně uspěšných. Nyní sleduji úspěchy již také jejich štěňat (z CHS Lady Bardotte a Hvězda z Větrníku) a letos se těším opět na další vnoučata. První je čeká již za měsíc Audrey!

ICH Audrey Lady Dorotte: Mezinárodní výstavní šampion - C. I. E. - Český grandšampion - Český šampion - Grandšampion Slovenska - Slovenský šampion krásy - Český junior šampion - TOP Dog 2010 5. místo - Vítěz střední a východní Evropy - Vítěz speciální výstavy švýcarských honičů - Vítěz Berlína - Vítěz Brna - Národní vítěz 5x, BIG, BOB 8x, CACIB 15x...
Štěňata Audrey: Banditto, Bastien, Bingo, Bueno a Bellinda Lady Bardotte

ICH Audrey Lady Dorotte (vpravo) a její syn JCH Banditto Lady Bardotte

ICH Aron Lady Dorotte: Mezinárodní šampion C. I. E. - Mezinárodní šampion C. I. B. - Český grandšampion - Český šampion - Grandšampion Slovenska - Slovenský šampion krásy - Český junior šampion - Slovenský junior šampion - Klubový vítěz - Vítěz speciální výstavy - Vítěz střední a východní Evropy - Vítěz Brna - BIS, BIG, BOG, BOB 10x, CACIB 8x...
Mezinárodní barvářské zkoušky honičů - 1. cena CACT
Štěňata Arona: Apache, Acki, Atilla, Alain, Alex a Amelis Lady Bardotte

Amélie Lady Dorotte: CAC 5x, res. CAC 4x, res. CACIB 2x a Adéla Lady Dorotte : CAJC, CAC 3x, res. CAC 3x, res. CACIB na Světové výstavě psů
Štěňata Adély: Albert, Albrecht, Adam, Alfréd, Archibald, Amadeus a Andělína Hvězda z Větrníku
Štěňata Amélie: Barnabáš, Bedřich, Bonifác, Beata, Brixi a Bedřiška Hvězda z Větrníku

CH Atrey Lady Dorotte: Český šampion - Slovenský šampion - Český junior šampion - Národní vítěz - čekatel šampiona PL, HU a ICH, BIG, BOB 5x, CACIB 4x...
Mezinárodní barvářské zkoušky honičů - 2. cena

Ágnes Lady Dorotte: vždy výborná, res. CAC na KV
Mezinárodní barvářské zkoušky honičů - 3. cena

Albert Lady Dorotte se svým dortem ke čtvrtým narozeninám




7. 2. 2012
Zatímco venku mrzne, plánujeme již jarní akce pro honiče! Srdečně zveme všechny na JARNÍ SETKÁNÍ ŠVÝCARSKÝCH HONIČŮ S VÝCVIKOVÝM DNEM v Kosově Hoře 24. 3. 2012 (více v rubrice Akce pro honiče).

Můžete si zde pod dohledem zkušených rozhodčích vyzkoušet všechny disciplíny BZH ještě před výcvikovým dnem na Orlíku konaném 14. 4. Vhodné pro všechny, kteří to chtějí zkusit, ať už se hlásí na BZH 21. 4. na Orlík, či až později (jako moje štěňata) na klubové BZH švýcarských honičů pořadané 22. 9. v Krušných horách.

Blahopřeji ke skvělým zimním výstavním úspěchům našim vnoučatům!
MVP Brno 4. 2.
Banditto Lady Bardotte V1, CAJC, BOJ (syn Audrey Lady Dorotte)
Albert Hvězda z Větrníku V1, CAC, CACIB (syn Adély Lady Dorotte)
MVP Brno 5. 2.
Banditto Lady Bardotte V1, CAJC, BOJ
Albert Hvězda z Větrníku V1, CAC, CACIB
MVP Trenčín 28. 1.
Albert Hvězda z Větrníku V1, CAC, CACIB, BOB
NVP Brno 7. 1.
Bellinda Lady Bardotte V1, CAJC, BOJ
Banditto Lady Bardotte V1, CAJC

Bruno Lady Dorotte, zvaný pan Bono, tentokrát zapózoval na plakátě Veterinární kliniky Novovysočanská, kde se jeho majitelka Veronika věnuje fyzioterapii pejsků. Pokud by někdo potřeboval, jste zváni!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Máme štěňátka bernského honiče - vrh G

Diana Lady Dorotte a její výstavní úspěchy