2. 7. - 7. 12. 2013



7. 12. 2013
KRÁSNÉ VÁNOCE,
strávené se svými nejbižšími

přeje
Dorotka


Adventní čas již prožívají se svými novými majitely všechna Dorotčina vnoučata od Lošovské hvězdárny.
Přejeme jim hodně štěstí a lásky v nových rodinách!



3. 11. 2013
Letošní MVP v Praze jsem tentokrát navštívila jen v neděli, přijela jsem s Janou a Dorotčinou dcerou Casiopeou a bohužel stále ještě s invalidním vozíkem. Bylo to i tak moc příjemné setkání s kamarádkami a ráda jsem viděla zase Dorotčina krásná vnoučata: Anakina, Alberta a Cleopatru. Foto všech švýcarských honičů z vozíku:
Foto honičů od Marty a jejích porcelainek:


30. 10. 2013
O víkendu jsem byla na návštěvě u již třináctých vnoučátek naší Dorotky. První vrh těchto kouzelných, baculatých devíti štěňátek Claire Lady Dorotte se mi podařilo také nafotografovat. Ve věku tří týdnů jsem ještě zachytila neuvěřitelně blankytně modré oči u čokoládově zbarvených štěňátek. Už nyní se těším, jak povyrostou a protáhnou se jim ušiska, až se na ně pojedu k Blance podívat příště!

19. 10. se konaly CACTové BZH pořádané OMS Chomutov a absolvovali je úspěšně hned čtyři bernští honiči. Gratulujeme ke složení barvářských zkoušek honičů Cordélii Lady Dorotte, Casiopee Lady Dorotte a čokoládově zbarvené Anny ze Starého Sedla (Jedi) a Herculovi des Echos de Belledonne, který získal CACT!
Cordélie i Casiopea splnily již podmínky chovnosti a Casiopea se stává Klubovou šampionkou (má již 109 bodů). Blahopřejeme!
vůdkyně Jana s Casiopeou Lady Dorotte a Jedi

vůdkyně Katka s Cordélií Lady Dorotte (Jiskrou)

Děkuji za foto Nikole Füleky.


18. 9. 2013
KLUBOVÁ VÝSTAVA ŠVÝCARSKÝCH HONIČŮ 14. září 2013
Fotografie všech honičů v průběhu celé výstavy si můžete prohlédnout zde: http://dorotte.rajce.idnes.cz/Klubova_vystava_svycarskych_honicu_2013

Letos slaví náš klub dvacetileté výročí a na tuto výstavu se přihlásil rekordní počet, celkem 46 švýcarských honičů. Pro výstavu pořádanou venku je počasí hodně důležité, a to se bohužel letos opravdu nepovedlo. Výstava se konala tradičně na kynologickém cvičišti pro služební výcvik v Litomyšli. Silný vítr, zima a nepřetržitý déšť byly podmínky skutečně bojové. Posuzování z jediného úkrytu před deštěm, malého skladiště a převlékárny pro figuranty, nebylo příliš důstojné, ale jiná možnost zde nebyla. Mezinárodní rozhodčí Věra Dvořáková i v těchto podmínkách vše profesionálně zvládla a patří ji za to velký dík! Na výstavě chyběla tabule na výsledky a tak účastníci výstavy (zvláště ti zahraniční), schovaní před deštěm pod stříškou, se z posuzování mnoho nedozvěděli. Na vyhlášení vítězů již téměř nikdo z promočených návštěvníků nečekal. Přesto tu bylo k vidění velké množství krásných psů a jejich majitelé se spolu rádi setkali. Především štěňata a dorostenci byli skutečně nádherní a jsou velkou nadějí pro chov. Úspěch tu slavili také překrásní mladí psi, a to bernský import z Francie, Hercule des Echos de Belledonne V1, CAJC, BOJ, Klubový vítěz mladých a švycká kráska Dorothy Lady Bardotte V1, CAJC, BOJ, Klubový vítěz mladých, BOB. Vítězem celé výstavy se stal elegantní Klubový šampion Banditto Lady Bardotte V1, CAC, KV, BOB, BIS a půvabná Klubová junior šampionka Cleopatra Lady Bardotte získala V1, CAC, Klubový vítěz.
Čest však rozhodně patří veteránům, titul BOV si odnesla Hannah Bencilla a tři veteráni ve skvělé kondici - Edward, Balou a Inari se mohli přímo na výstavě setkat se svými potomky. Bylo velmi zajímavé vidět a porovnávat výsledky chovu.
Veterán Edward Bencilla měl na výstavě 9 úspěšných potomků; děti Amélii a Adélu Lady Dorotte, vnoučata Bandittu a Cleopatru Lady Bardotte (po dceři Audrey Lady Dorotte), Anakina Berhonni (po dceři Glorii Olaska), Celera Cervarius (po synovi Aronovi Lady Dorotte) a pravnoučata Ambru, Amira a Almonda Aurita Kitta (po vnukovi Bandittovi Lady Bardotte).
Veterán Balou de la Roulotte Echantée tu měl 7 potomků; syna Arta from the Far Country, vnoučata Asaba od Sázavských studánek (po synovi Casperovi Stříbrný permoník), Cleopatru Lady Bardotte (po synovi Camarovi Stříbrný permoník), Nera, Ornellu a Olivii Bencilla (po synovi Jerry Bencilla) a Bessy z Hulínského lesa (po dceři Dorothee Haniččina zahrádka).
Veterán Inari ze Sulické tvrze tu měl synka Agniho od Punkvy.
Na konci výstavy byly soutěže párů a chovatelských skupin, kde jsem měla přihlášenou svou malou chovatelskou skupinu Lady Dorotte, která stejně jako loni zvítězila a porazila CHS Bencillu. Děkuji moc za předvedení Amálky, Beneátky a Carmen Lady Dorotte Marianně, Nikole a Lence! Mrzelo mě, že jsem si s nimi nemohla tentokrát zaběhat. Na výstavu jsem letos po vážném úrazu kotníku doslova doskákala v blátě o berlích. Jediné, pro mě bezpečné místo bylo u stolu s podloženou bolavou nohou, proto jsem nabídla pomoc při zapisování. Dcera byla tak hodná a nafotila i v dešti celou výstavu a bonitaci.
Na závěr gratuluji k výstavním úspěchům Dorotčiným potomkům, kterých bylo na výstavu přihlášeno 11 - dcery Amélie, Adéla, Beneátka a Carmen (Claire nemohla přijít, protože čeká štěňátka) a vítězná vnoučata Banditto s Cleopatrou, Anakin, Celer, Ambra, Almond a Amir.
Gratulace skupině Lady Dorotte (vítězka třídy pracovní Beneátka L. D. - V1, CAC, v téže třídě Carmen L. D. - V2, res. CAC a loňská Klubová vítězka Amélie L. D. - V2, res. CAC ve třídě vítězů)



2. 9. 2013
Claire Lady Dorotte čeká štěňátka!
První z nejmladších Dorotčiných dcer z francouzského krytí, nádherná Claire Lady Dorotte (4xCAJC, 3xBOJ, 8xCAC, 2x BOB, Národní vítěz, Vítěz střední a východní Evropy mladých, Český junior šampion) bude mít štěňata s nepříbuzným krasavcem Camarem Stříbrný permoník! Podle ultrazvuku se můžeme prý těšit na větší vrh, tak držíme spolu s babičkou Dorotkou moc palce!
Více se dozvíte na jejích stránkách zde: http://www.bernsky-honic.estranky.cz/

Budoucí rodiče:
Claire Lady Dorotte - m. ICH Dorotte Lady Alison, o. CH Disco de Poirchet (Francie)

Camar Stříbrný permoník - m. Lexie Moravia Bray (Světový vítěz), o. Balou de la Roulotte Enchanteé (import Švýcarsko)

U nás doma už tak veselo není, protože se vzpamatovávám po vážném úrazu a operaci nohy. Po 30 letech pravidelného venčení mých loveckých psů na kole bez nehody, jsem nakonec spadla z kola na prázdninovém cyklovýletě s rodinou. Pouhý malý smyk po písku na cyklostezce a mám nyní po zlomenině holení a lýtkové kosti a zlomeném a roztříštěném kotníku nohu plnou kovu a šroubů. Chodit se psy ven nebudu hodně dlouho, což Dorotka s Ágneskou nemohou pochopit. Děkuji moc za pomoc a podporu své rodině a všem přátelům z naší velké bernské rodinky.



25. 7. 2013
MVP Mladá Boleslav - INTERDOG BOHEMIA
20. 7. jsem strávila krásné letní dopoledne se švýcarskými honiči v Mladé Boleslavi. Pan rozhodčí Josef Němec jich tu posoudil 12. Přijela jsem s Janou a její Casiopeou, která se tu setkala se sestrou Cordélií Lady Dorotte a sešla se tu i čtyři Dorotčina vnoučata! Cordélie (Jiskřička) si však den před výstavou vymyslela, že gumové kuře je její štěňátko a odmítala bez něho udělat krok. Falešná březost ji pořádně zamotala hlavičku a tak jsem se ji pokusila předvést i s tím kuřátkem. Předvedení v kruhu se celkem povedlo a z krásného posudku a V2, res. CAC jsem měla i s majitelkou tentokrát opravdu velkou radost. Casinka se stala vítězkou třídy pracovní V1, CAC a gratulace patří i krásně předvedeným třem Dorotčiným vnoučatům:
Anakin Berhonni (Kaštánek) V1, CAJC
Banditto Lady Bardotte V1, CAC CACIB
Cleopatra Lady Bardotte V1, CAC, CACIB, BOB
Cordélie (s kuřátkem) a Casiopea Lady Dorotte s majitelkami

Casiopea Lady Dorotte (V1, CAC) s Janou




16. 7. 2013
Tento víkend jsme strávili na skvělé akci pro švýcarské honiče, kterou pořádali Radka o Tom Krchov. Budeme dlouho vzpomínat na řízkové hody, výlet s honiči na Hamrštejn, lanovku, grilování a prima lidi s dovádějící smečkou na zahradě!


15. 7. 2013


11. 7. 2013
Casiopea si u nás užívá prázdnin na výletech s maminkou Dorotkou a starší sestrou Ágnes. Vyrážím na pravidelné vyjížďky na kole se třemi honičkami a zvládáme to skvěle. Casinka je poslušná a přitom stále nadšená jako štěně. O víkendu se již těšíme na výlet s honiči k Ornellce do Chrastavy. Tam si ale pro Casi a Jedi, která je na prázdninách u sestřenice Aischy, přijede již Jana s rodinou vracející se z dovolené. Bude se nám po ní stýskat.

česko-francouzská Casiopea na francouzských trzích v Praze

Casiopea, Dorotka a Agnes na zámku Zbiroh



2. 7. 2013
29.6. jsem se byla podívat na šýcarské honiče v Brně. Na mezinárodní výstavě jich posuzoval třináct pan rozhodčí Damir Skok. Sešly se tu dvě sestry Casiopea a Claire Lady Dorotte a obě se staly vítězkami tříd V1, CAC. Gratulujeme! Především to však bylo příjemné setkání s přáteli. Po návratu do Prahy u nás Casiopea rovnou zůstala na dva týdny na hlídání, zatím co její rodina odjela na dovolenou.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Máme štěňátka bernského honiče - vrh G

Diana Lady Dorotte a její výstavní úspěchy