2014-2016


Klubová výstava švýcarských honičů 10.9. 2016
posuzoval pan rozhodčí ze Slovenska, MVDr. Vladimír Piskay


Na letošní výstavě KCHŠH v Nové Živohošti mě bernští honiči z mojí chovatelské stanice opravdu velmi potěšili. Moje chovatelská stanice Lady Dorotte založená na jediné fence Dorotce (Dorotte Lady Alison), již po čtvrté získala 1. místo za Nejlepší chovatelskou skupinu, (tentokrát se čtyřlístkem Diana, Deeogee, Adéla a Amélie Lady Dorotte)!


Je neuvěřitelné, že výstavu na kterou se přihlásilo 51 švýcarských honičů vyhrála celou fenka z mého prvního vrhu, téměř devítiletá a stále krásná: ICH Amélie Lady Dorotte BOV, BOB a BIS! Gratuluji!

Mám radost, když vidím, jak se rod mojí Dorotky nádherně rozvětvuje a velmi úspěšně pokračuje. Na výstavu bylo přihlášeno 36 bernských honičů, z toho 22 jich má mojí Dorotku kdesi v rodokmenu. Sešli se tu nejen její děti, ale i její vnoučata a pravnoučata po mnou odchovaných štěňatech Lady Dorotte. Je skvělé, že tato naše vnoučata a pravnoučata po Aronovi, Audrey, Bondovi, Brunovi, Beneátce, Bibianě, Claire, Casiopee a Cecílii Lady Dorotte získala na výstavě jen známky výborná ( + různé tituly) a dorost byl také hodnocen nejlepší známkou: velmi nadějná. Nejúspěšnější byli tentokrát:
ICH Amélie Lady Dorotte - tř. veteránů: V1, BOV, BOB, BIS
Bernadetta Aurita Kitta - tř.pracovní: V1, CAC, Klubová vítězka (dcera Beneátky Lady Dorotte)
Aria Doriath - tř. pracovní: V2, res. CAC (dcera Casiopey Lady Dorotte)
Collin Aurita Kitta - tř. dorostu: VN1 - Nejlepší dorost (syn Beneátky Lady Dorotte)
Bert ze Starého sedla - tř. vítězů: V1, CAC (syn Bibiany Lady Dorotte)
Atani Doriath - tř. otevřená: V1, CAC (dcera Casiopey Lady Dorotte)
Andrea od Lošovské hvězdárny - tř.otevřená: V2, res. CAC (dcera Claire Lady Dorotte)
Diana Lady Dorotte - mezitřída: V1, CAC (dcera Cecílie Lady Dorotte)

Moje Dianka se poprvé nevystavovala ve třídě mladých, protože je již Česká junior šampionka a Klubová junior šampionka. Ve svých patnácti měsících na klubovce vyhrála mezitřídu a absolvovala úspěšně již bonitaci (bez ztráty kytičky) : 56 - E1, Z1. Celkové hodnocení a doporučení: Elegantní dobře stavěná fena, ušlechtilé hlavy, výborná ve všech proporcích.

Diana s námi jela po výstavě ještě na rodinnou dovolenou k moři, bylo to moc fajn. Foto zde: http://dorotte.rajce.idnes.cz/Istrie_se_psem%2C_aneb_Diana_prvne_u_more/





28. 3. 2016
Naší bernské slečně Dianě je dnes již deset měsíců!
Fotografie z velikonočního výletu podél Sázavy zde: http://dorotte.rajce.idnes.cz/Vylety_s_Diankou/

Dianka na výletě




10. 1. 2016
Štěňátka Lady Dorotte - 3. týden
Včera jsem navštívila v Kunvaldu Helenku s fenkou Ambrou a jejich 10 úžasných štěňátek. Tento vrh nese jméno mojí chovatelské stanice Lady Dorotte, a tak jsem zde pořídila také fotografie všech štěňat na konci třetího týdne jejich života. Všechna štěňátka jsou velmi nadějná a plně standardní. Vypadá to, že fenka Ellinka bude dělat společnost mamince Ambře a pejsek Erdal tatínkovi Bradovi. Budu se tedy těšit, že se s nimi uvidím i na výstavách. Více informací získáte u Heleny Musilové, tel: + 420 773 455 460 .
Fotografie se jmény všech si můžete prohlédnout zde: http://dorotte.rajce.idnes.cz/Stenata_Lady_Dorotte%2C_vrh_E_-_3_tydny/

Evita a Ellie

Eros

Ellie

Ego

Evita

Eliot

Emma

Erdal

Emporio

Elvis

Erny



18. 12. 2015
Ambře se narodilo 10 štěňátek, 3 fenky a 7 pejsků!
Přišla na svět už 13. prosince, jsou krásně zbarvená a mají se čile k životu. Je už jisté, že jedna fenka zůstane u maminky Ambry a jeden pejsek půjde za tatínkem Bradem. Jednotlivé fotografie všech třídenních štěňátek si můžete prohlédnout zde: http://dorotte.rajce.idnes.cz/Stenata_Lady_Dorotte,_vrh_E
vrh "E" Lady Dorotte



22. 11. 2015
Ambra čeká štěňátka Lady Dorotte - vrh E!
Je to již zcela jisté, potvrzené ultrazvukem a dříve štíhlá Ambruška se už také pěkně kulatí. Na svět by měla štěňátka přijít kolem 17. prosince 2015!
Ambra Aurita Kitta je krásná fenka, na výstavách získala ocenění: CAJC, BOJ, CAC, CACIB a 3x se stala vítězkou plemene BOB. Její maminkou je Beneátka Lady Dorotte a je tedy již Dorotčinou vnučkou.
Hrdým otcem budoucích štěňátek je Brad z Hulínského lesa, zcela nový krycí pes, který své kvality potvrdil hned dvakrát na naší největší výstavě pořádané Klubem švýcarských honičů a stal se Klubovým vítězem 2014 a Klubovým vítězem 2015!
Majitelka fenky mě požádala o odchov Ambřiných prvních štěňátek na moji chovatelskou stanici Lady Dorotte (chov: Barbora Dančová, tel: 602 850 987) a mé fotografie štěňátek najdete pak také na těchto stránkách. Štěňátka se ale narodí v Kunvaldu (okr. Ústí nad Orlicí) u majitelky Ambry Heleny Musilové, tel: + 420 773 455 460.
Už se na ně moc těšíme!
Ambra Aurita Kitta

Brad z Hulínského lesa



23. 10. 2015
Od srpna nám dělá radost malá Dianka Lady Dorotte. Fotografie: http://dorotte.rajce.idnes.cz/Dianka_Lady_Dorotte/
3 měsíce

4 měsíce


Foto z Klubové výstavy KCHŠH 2015 zde: http://dorotte.rajce.idnes.cz/Klubova_vystava_Chrzin_2015/


27. 6. 2015
Štěňata Lady Dorotte - 3 týdny
V pondělí 21. 6. jsem navštívila třítýdenní štěňátka ve Vrbnu pod Pradědem, odchovávaná na naši chovatelskou stanici. Strávila jsem s těmi mrňousky, s Cecilkou a celou rodinou Zahrádků moc příjemné odpoledne. Pořídila jsem fotografie všech štěňátek raději uvnitř, protože se sluníčko ukázalo jen na pár minut a zatažená obloha s deštěm focení venku moc nepřála. Štěňata budou k odběru začátkem srpna. Budoucí majitelé se již jezdí na svá štěňátka dívat, jedno ještě na svého pravého páníčka čeká (více informací u Terezy Zahrádkové na tel. 777 621 197). Já už se moc těším na příští návštěvu, protože s námi pak pojede domů nový ušatý člen rodiny - Dianka. :)
Fotografie všech štěňátek se jmény si můžete prohlédnout zde: http://dorotte.rajce.idnes.cz/Stenata_Lady_Dorotte,_vrh_D_-_3_tydny#

Dunston

Deeogee

Danny

Darwin

Diana

Dida

Denisa




30. 5. 2015

Štěňátka jsou na světě!

Cecilce se narodilo 7 štěňátek, 4 kluci a 3 holčičky. Všichni měli krásnou porodní váhu a na svět přišli již 28. 5. Cecilka má hodně mlíčka a vzorně o své strakáčky pečuje.

Cecilka a její čerstvě narozená štěňátka


Diana Lady Dorotte vlevo a největší kluk (550g) vpravo




10. 5. 2015

Potvrzeno ultrazvukem - Cecília Lady Dorotte bude mít štěňátka!

Jejich narození očekáváme začátkem června a k odběru budou začátkem srpna.
Cecilčina štěňátka ponesou jméno naší chovatelské stanice Lady Dorotte (chov. Barbora Dančová, tel: 602 850 987 a narodí se ve Vrbnu pod Pradědem, maj. Tereza Zahrádková tel: 777 621 197).
Budoucí majitelé našich štěňátek mohou již nyní vybírat jméno pro svého budoucího pejska od písmene D. Již se jich nemůžeme dočkat!

Cecilka jako štěňátko

odkaz na foto ze svatby Cecília + Banditto: http://dorotte.rajce.idnes.cz/Cecilie_Lady_Dorotte/



Březost Ambry se nepotvrdila ale věřím, že se tato mladá fenka dočká štěňátek příště.



4. 4. 2015
Očekáváme štěňátka Lady Dorotte!

Majitelky dorotčiny vnučky Ambry a dcery Cecilky mě požádaly o odchov jednoho vrhu na moji chovatelskou stanici Lady Dorotte. Bude mi ctí odchovat štěňátka právě těchto dvou nádherných fenek, které jsou Dorotce tolik podobné. Fenky se asi domluvily, začaly hárat současně a v jednom týdnu také jely za ženichy. Majitelky zodpovědně vybíraly pro své fenky chovné psy na základě výsledků genetických testů na barvu, které jim nechaly udělat, protože si přejí mít bernská štěňátka pouze černobílá s pálením.
Štěňátka by se měla narodit na přelomu května a června. Držím jim moc palce a už se těším na fotografování těchto ušatých potomků!

Ambra + Brad budou rodiči vrhu D - Lady Dorotte (oba jsou lovecky vedeni)
Ambra Aurita Kitta (její maminkou je "naše" Beneátka Lady Dorotte) je mladá, krásná a štíhlá dvouletá fenka, která již získala řadu pěkných výstavních ocenění: výborná, CAJC, BOJ, CAC, CACIB, 3x BOB - Vítěz plemene.
Brad z Hulínského lesa je zcela nový mladý chovný pes, absolvoval zatím jen čtyři výstavy, ale byl vždy výborný, CAC, res. CAC a stal se Klubovým vítězem 2014!


Cecília + Banditto budou rodiči vrhu E - Lady Dorotte
Cecília Lady Dorotte se narodila u nás jako první z Dorotčina třetího vrhu a vyrostla z ní půvabná, kompaktní fenka s nádherným pohybem, oceněná jako výborná, 2x CAC, CACIB, BOB - Vítěz plemene, Národní vítěz.
Banditto Lady Bardotte je již osvědčený chovný pes se spoustou vynikajících výstavních ocenění: 8x BOB, Klubový vítěz 2013 - BIS, Světový vítěz mladých 2012, Šampion ČMKU, Slovenský šampion krásy, Český junior šampion, Vítěz stř. a vých. Evropy ml. 2012, Mezinárodní výstavní šampion C. I. E.







V únorovém čísle časopisu Svět myslivosti mi vyšel článek o švýcarských honičích. Ze spousty fotografií švýcarských honičů si redakce vybrala k otištění také Ambru Aurita Kitta a Bibianu s Casiopeou Lady Dorotte u prasete.

Foto štěňátek Beneátky Lady Dorotte + Hercula des Echos de Belledonne v CHS Aurita Kitta: http://dorotte.rajce.idnes.cz/Stenata_Aurita_Kitta%2C_vrh_B_-_4._tyden/


8. 10. 2014

Štěňátka Bibiany Lady Dorotte v CHS ze Starého Sedla bernskyhonic.webnode.cz
foto 5. týden zde

Klubová výstava švýcarských honičů v Nové Živohošti 13. 9.
Naše chovatelská stanice Lady Dorotte získala letos již potřetí 1. místo v soutěži chovatelských skupin. Díky, Dorotko!
foto všech honičů i s popisky zde

Štěňátka Casiopey Lady Dorotte v CHS Doriath
foto ze 7. týdne zde a foto ze 3. - 5. týdne zde

Setkání švýcarských honičů na Kosově Hoře 28. - 29. 6.
foto zde




17. 6. 2014

Speciální výstava KCHŠH
14. 6. se konala na louce za zámkem v Náměšti na Hané naše speciální výstava, kterou posuzoval pan rozhodčí Petr Řehánek. Na fotografie z výstavy i bonitace s popisky se můžete podívat zde:

Na výstavě jsem se opět setkala s Dorotčinými potomky, deseti vnoučaty a dcerami Beneátkou, Claire a Cecilkou. Cecilku jsem měla možnost předvést v kruhu na výbornou 1, CAC, pak úspěšně prošla i bonitací a stává se tímto chovnou fenou. Její sestra Claire měla na výstavě již přihlášená čtyři štěňata ve třídě dorostu. Mezi nimi byl i Artur od Lošovské hvězdárny, který byl u nás v zimě jako malé štěně na hlídání a nyní jsem ho s radostí předvedla v kruhu.
Cecília Lady Dorotte V1, CAC

Artur od Lošovské hvězdárny VN1



6. 6. 2014

Život jde dál
Dorotčina dcerka Casinka má již potvrzeno, že čeká štěňátka. Jsem na ně velmi zvědavá, rodičům to spolu moc slušelo! Casiopea Lady Dorotte a Banditto Lady Bardotte na "svatebních" fotografiích zde:

Krásné nové stránky Casinky si můžete prohlédnout zde:

Casiopea a Banditto

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Máme štěňátka bernského honiče - vrh G

Diana Lady Dorotte a její výstavní úspěchy